Facebook Pixel Το Πακιστάν προσπαθεί να αναβιώσει το καθεστώς τρομοκρατίας στο Κασμίρ
Life
| 2023-08-09 14:01:00

Το Πακιστάν προσπαθεί να αναβιώσει το καθεστώς τρομοκρατίας στο Κασμίρ

του Γεωπόλδου
Το Πακιστάν προσπαθεί να αναβιώσει το καθεστώς τρομοκρατίας στο Κασμίρ

Ο ινδικός σκότωσε τον αρχηγό τρομοκρατικής ομάδας που προσπάθησε να διεισδύσει στην περιοχή.

Την απόπειρα διείσδυσης τρομοκρατικής ομάδας στην περιοχή Ντεγκβάρ Τερβάν της επαρχίας Πούντς του Τζαμού και Κασμίρ απέτρεψε ο ινδικός στρατός τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023. Όπως μεταφέρει το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων, δύο τρομοκράτες έπεσαν νεκροί από πυρά, ανάμεσά τους και ο διοικητής της τρομοκρατικής ομάδας, Χεζμπούλ Μουτζαχεντίν.

Το όνομά του είναι Μουνέερ Χουσαΐν. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί συνάντηση υψηλού επιπέδου της ομάδας  Χεζμπούλ Μουτζαχεντίν στο Ισλαμαμπάντ στην οποία ο Χουσαΐν παρευρέθηκε. Η ατζέντα της συνάντησης ήταν η αναβίωση της τρομοκρατίας στις περιοχές Ρατζουρί και Πούντς.

 «Είναι ο πιο επίφοβος τρομοκράτης που σκοτώθηκε τα τελευταία 10 χρόνια», σημειώνει η ανακοίνωση του ινδικού στρατού.

«Είναι προφανές ότι το Πακιστάν προσπαθεί να στείλει παλιούς βετεράνους της τρομοκρατίας στο Τζαμού και Κασμίρ για να παρακινήσουν και να στρατολογήσουν νέους, κάνοντας έτσι απεγνωσμένες προσπάθειες να αναβιώσει την τρομοκρατία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Χουσαΐν εκπαιδεύτηκε στο κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ (PoK) το 1993 και επέστρεψε το 1996. Είχε οργανώσει αρκετές επιθέσεις εναντίον του προσωπικού ασφαλείας και συνδέθηκε με τη Μαουλάνα Νταβούντ Κασμίρ, η οποία είχε στενή σχέση με τον Σιέντ Σαλαουντ΄θν, τον ιδρυτή της Χιζμπούλ Μουτζαχεντίν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags