Facebook Pixel Σανίδα σωτηρίας για τους πρόσφυγες από το Πακιστάν η Ινδία!
Life
| 2023-09-25 16:35:00

Σανίδα σωτηρίας για τους πρόσφυγες από το Πακιστάν η Ινδία!

του Γεωπόλδου
Σανίδα σωτηρίας για τους πρόσφυγες από το Πακιστάν η Ινδία!

Η Ινδία άνοιξε με συνέπεια την αγκαλιά της για να υποδεχτεί και να εξασφαλίσει πρόσφυγες από διάφορες χώρες, επεκτείνοντας πρόσφατα την ινδική υπηκοότητα σε πολλούς πρόσφυγες από γειτονικά έθνη Δέσμευση της ασιατικής χώρας για την προστασία των δικαιωμάτων των διωκόμενων μειονοτήτων.

Ο Satya Narayan Sharma, μέλος της ινδικής ΜΚΟ — Rajasthan Samgrah Kalyan Sansthan (RSKS) — μίλησε πρόσφατα στην 54η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών (UNHRC) και φώτισε τον σημαντικό αντίκτυπο του νόμου περί τροποποιήσεων της ιθαγένειας της Ινδίας (CAA).

Κατά τη διάρκεια μιας παρέμβασής του, ο Sharma τόνισε τις ανησυχίες των προσφυγικών κοινοτήτων που προέρχονται από το γειτονικό Πακιστάν, οι οποίοι, αφού εκτοπίστηκαν, βρήκαν καταφύγιο στην Ινδία.

Υπογράμμισε πώς η CAA έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη χορήγηση ινδικής υπηκοότητας σε μειονότητες από το Πακιστάν, παρέχοντάς τους μια νέα αρχή και μια ανανεωμένη αίσθηση ασφάλειας.

Ο Sharma μοιράστηκε τις οδυνηρές εμπειρίες που αντιμετώπισαν εκείνοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους λόγω προβλημάτων, παρενοχλήσεων και διώξεων.

Τόνισε ότι η αναζήτηση καταφυγίου σε άλλη χώρα είναι ένα επίπονο ταξίδι που χαρακτηρίζεται από ατελείωτα βάσανα.

Μιλώντας για την CAA, ο Sharma αποκάλυψε ότι η ινδική υπηκοότητα είχε πρόσφατα απονεμηθεί σε πρόσφυγες σε περιοχές όπως το Jodhpur, το Barmer και το Ahmedabad, ενισχύοντας περαιτέρω τη δέσμευση της Ινδίας για την προστασία των δικαιωμάτων των διωκόμενων μειονοτήτων.

«Στην πατρίδα τους, αυτά τα εκτοπισμένα άτομα είχαν κάποτε γη, περιουσία και αγροκτήματα, αλλά υπέμειναν διακρίσεις, παρενοχλήσεις και κατασχέσεις περιουσιών αποκλειστικά με βάση τη θρησκεία και το καθεστώς της μειονότητάς τους», είπε ο Sharma.

«Ως αποτέλεσμα, πήραν τη δύσκολη απόφαση να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ινδία, αφήνοντας πίσω πολλά αγαπημένα πρόσωπα», πρόσθεσε.

Ο Sharma συλλογίστηκε τις επιπτώσεις ενός έθνους όπου οι άνθρωποι δεν επιθυμούν να διαμένουν στην πατρίδα τους λόγω φόβου και ανασφάλειας, θεωρώντας ότι είναι θέμα σοβαρής ανησυχίας.

«Η Ινδία άνοιξε με συνέπεια την αγκαλιά της για να υποδεχτεί και να εξασφαλίσει πρόσφυγες από διάφορες χώρες, επεκτείνοντας πρόσφατα την ινδική υπηκοότητα σε πολλούς πρόσφυγες από γειτονικά έθνη», συνέχισε ο Sharma. «Με την εφαρμογή του νόμου περί τροποποίησης της ιθαγένειας, η Ινδία έχει αποδείξει τη δέσμευσή της να προσφέρει καταφύγιο και ένα νέο ξεκίνημα σε όσους έχουν ανάγκη, ενστερνιζόμενος τις αρχές της ανθρωπιάς και την πίστη στο «Vasudhaiva Kutumbakam», τον κόσμο ως μια οικογένεια», είπε.

Ο Sharma τόνισε επίσης τη σημασία της παγκόσμιας ενότητας και την απόρριψη των διακρίσεων λόγω θρησκείας ή φυλής οπουδήποτε στον κόσμο.

Επανέλαβε επίσης τη μόνιμη θέση της κυβέρνησης της Ινδίας να σφυρηλατήσει την αλληλεγγύη μεταξύ των εθνών για να αντισταθεί σε κάθε μορφή διάκρισης και να φέρει ειρήνη και ενότητα στον κόσμο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags