ε αναζήτηση μιας γυναίκας, η οποία σε δηλώσεις της πανηγύριζε με τη δολοφονία άμαχων Ισραηλινών και Εβραίων από τη Χαμάς βρίσκονται οι γερμανικές αρχές. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν στην κάμερα του NDR στο Στάινταμ κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου.

«Αυτό είναι πολύ καλό. Χαίρομαι που αυτοί (σ.σ. οι τρομοκράτες της Χαμάς) κατάφεραν να κάνουν κάτι τέτοιο. Γιορτάσαμε στο σπίτι», είπε γελώντας μπροστά στον φακό.

Όπως αναφέρε το ρεπορτάζ της Bild, το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας της Κρατικής Αστυνομίας κατά της Εγκληματικότητας ερευνά τη γυναίκα ως ύποπτη ιυποκίνηση μίσους. Παραμένει ασαφές εάν έχει πλέον ταυτοποιηθεί.

Υποκίνηση μίσους σημαίνει ότι οποιοσδήποτε υποκινεί μίσος ή πράξεις βίας, όποιος υποκινεί τη βία κατά αγνώστων, ατόμων διαφορετικού χρώματος δέρματος ή όσων έχουν διαφορετική πολιτική άποψη υπόκειται σε δίωξη. Η ποινή κυμαίνεται μεταξύ προστίμου και φυλάκισης πέντε ετών.

Επιπροσθέτως, η «επικρότηση εγκλημάτων» τιμωρείται επίσης σύμφωνα με το άρθρο 140. Ως εκ τούτου, απαγορεύεται η αποδοχή ορισμένων εγκλημάτων, όπως φόνος, ανθρωποκτονία, βιασμός ή σύλληψη ομήρων. Ποια είναι η ποινή; Πρόστιμο και φυλάκιση έως τρία χρόνια.

Ο κίνδυνος να συνεχιστούν οι εστίες κατά του Ισραήλ και κατά των Εβραίων είναι υψηλός. Η αστυνομία στο Αμβούργο αναμένει διαδηλώσεις αλληλεγγύης για τους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας μετά την προσευχή της Παρασκευής στα τζαμιά στο Στάινταμ.

Ως εκ τούτου, κινητοποιούνται ισχυρές δυνάμεις έκτακτης ανάγκης, ώστε πιθανές ταραχές να μπορούν να εξουδετερωθούν.Την Πέμπτη η Αστυνομία απαγόρευσε διαδήλωση υποστήριξης της Παλαιστίνης, τα δικαστήρια όμως εκτιμούν γενικά την ελευθερία της έκφρασης περισσότερο.