Facebook Pixel Υποχρεωτική εκπαίδευση για την αντιμετώπιση της κινεζικής κατασκοπείας προτείνουν Βρετανοί βουλευτές
Life
| 2023-11-09 03:15:00

Υποχρεωτική εκπαίδευση για την αντιμετώπιση της κινεζικής κατασκοπείας προτείνουν Βρετανοί βουλευτές

του Γεωπόλδου
Υποχρεωτική εκπαίδευση για την αντιμετώπιση της κινεζικής κατασκοπείας προτείνουν Βρετανοί βουλευτές

Η IPAC είναι μια διεθνής διακομματική ομάδα νομοθετών που εργάζεται για τη μεταρρύθμιση του τρόπου με τον οποίο οι δημοκρατικές χώρες προσεγγίζουν την Κίνα

Προκειμένου να αποτραπεί η «ξένη παρέμβαση», μια ομάδα Βρετανών βουλευτών πρότεινε υποχρεωτική ασφάλεια για όλα τα μέλη του κοινοβουλίου και το κοινοβουλευτικό προσωπικό, σύμφωνα με το Radio Free Asia.

Ο Ντέιβιντ Άλτον, μεταξύ πολλών Βρετανών βουλευτών που υπέβαλαν την πρόταση εκπαίδευσης στον Πρόεδρο της Βουλής των Λόρδων και στον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, είπε: «Ο νέος γεωπολιτικός άξονας, που αποτελείται από το Ιράν, το Κρεμλίνο, την Πιονγκγιάνγκ και το Πεκίνο, φέρνει μαζί του πολλές νέες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων κυρώσεων που στοχεύουν νομοθέτες που αντιτίθενται σε αυταρχικά καθεστώτα, ψηφιακές επιθέσεις στα διαδικτυακά και κινητά δίκτυά τους και κακόβουλη πρόθεση σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης επιθέσεις και ζημιές." "Είναι ένας συνδυασμός εκφοβισμού, φίμωσης και εξαναγκασμού. Προσθέστε σε αυτό το Το γεγονός ότι πράκτορες από εχθρικές χώρες όπως η Κίνα έχουν αποκαλυφθεί ότι δρουν εντός του κοινοβουλίου», πρόσθεσε.

«Η πρόταση, που συντάχθηκε από τη Διακοινοβουλευτική Συμμαχία για την Κίνα (IPAC), ορίζει ότι όλοι οι νομοθέτες και το προσωπικό λαμβάνουν υποχρεωτική εκπαίδευση ψηφιακής και επιχειρησιακής ασφάλειας σε τακτική βάση, καθώς και τη δημοσίευση καταλόγου όσων δεν έχουν ολοκληρώσει η προπόνηση.

Η IPAC είναι μια διεθνής διακομματική ομάδα νομοθετών που εργάζεται για τη μεταρρύθμιση του τρόπου με τον οποίο οι δημοκρατικές χώρες προσεγγίζουν την Κίνα, ανέφερε το Radio Free Asia.

Συνιστά επίσης στα αρμόδια τμήματα να παρέχουν βασικά εργαλεία ασφάλειας δικτύου, όπως VPN, εργαλεία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης και προστατευτικά οθόνης, εκδίδουν τακτικά προειδοποιήσεις στους βουλευτές σχετικά με νέο phishing, κακόβουλες εφαρμογές και άλλες επιθέσεις δικτύου· και να δημιουργήσουν μηχανισμούς που θα επιτρέπουν στους βουλευτές να αναφέρουν διαρροή πληροφοριών και άλλες καταστάσεις και να βοηθήσουν στην επακόλουθη διαχείριση κρίσεων.

Η πρόταση ήρθε αφού ο διευθυντής της MI5 και άλλοι αρχηγοί πληροφοριών από τη Συμμαχία Five Eyes εξέδωσαν δημόσια προειδοποίηση σχετικά με τις πρακτικές κατασκοπείας της Κίνας.

«Δεν νομίζω ότι οι [Βρετανοί] βουλευτές είχαν μεγάλη συνείδηση ​​για την ασφάλεια στο παρελθόν, επειδή οι δραστηριότητες ξένων παρεμβάσεων που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια είναι στην πραγματικότητα πολύ νέες», είπε ο Glacier Kwong, επικεφαλής της πολιτικής ασφαλείας του Χονγκ Κονγκ στην IPAC, στο RFA Cantonese. "Δεν νομίζω ότι είχαν μεγάλη επαφή με κινεζική ή ρωσική παρέμβαση στο παρελθόν." Πιστεύει ότι όσο πλησιάζουν οι γενικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ξένοι κατάσκοποι θα γίνουν πιο ενεργοί στις προσπάθειές τους να συλλέξουν πληροφορίες και να επηρεάσουν τη διαμόρφωση πολιτικής. Και δραστηριότητες όπως οι πόλεμοι παραπληροφόρησης και η πλημμύρα των κοινωνικών πλατφορμών των βουλευτών με ανεπιθύμητα μηνύματα θα γίνουν επίσης πιο διαδεδομένες, είπε.

«Καθώς θα υπάρξουν νέες τακτικές, θα υπάρξουν περισσότερες ξένες επεμβάσεις, και με τις γενικές εκλογές που πλησιάζουν, θα υπάρξουν περισσότερες από αυτές τις παρεμβάσεις, επομένως οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να ενισχύσουν τα αντίμετρά τους. " πρόσθεσε ο Kwong. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags