Facebook Pixel Τουρκία: Τρόμος για σεισμό στην Κωνσταντινούπολη πάνω από 7 Ρίχτερ
Life
| 2024-02-23 12:24:00

Τρόμος στην Τουρκία για μεγάλο σεισμό – Γεωλόγος προβλέπει 7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Τρόμος στην Τουρκία για μεγάλο σεισμό – Γεωλόγος προβλέπει 7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σφοδρές ανησυχίες για νέο χτύπημα του Εγκέλαδου, με τις μνήμες να είναι ακόμα νωπές από το περσινό χτύπημα.

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Τουρκία για μεγάλο σεισμό, με τις μνήμες να είναι ακόμα νωπές από τον περσινό χτύπημα που σκόρπισε το θάνατο σε 44.218 Τούρκους στην περιοχή της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Ο Νατζί Γκιορούρ, ένας από τους πιο αξιόπιστους γεωλόγους στην Τουρκία ανέφερε, ότι σύντομα και σίγουρα, θα γίνει μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη, μεγαλύτερος των 7 Ρίχτερ.

@infoxak Πρόβλεψη για σεισμό πάνω από 7 ρίχτερ #türkiye #Turkey #deprem #foryou #foryoupage #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος - XAK

 «Αυτό το ρήγμα δίνει σεισμό κάθε 250 χρόνια. Τελευταία έδωσε το 1766. Υπάρχουν περίοδοι επανάληψης. Προσέξτε τώρα, το 1999 έγινε σεισμός εδώ. Το 1912 πάλι εδώ. Ανάμεσα στα δύο μέρη είναι η θάλασσα του Μαρμαρά που από το 1766 δεν δίνει σεισμό. Εδώ είναι ένα σεισμικό κενό. Στη γεωλογία δεν μπορεί αν συνεχίζεται ένα σεισμικό κενό. Σίγουρα θα γίνει ένας σεισμός μεγαλύτερος των 7 Ρίχτερ. Έχω μιλήσει με όλους τους πολιτικούς για το πως θα προετοιμάσουμε την Πόλη για σεισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γκιορούρ, ο οποίος επειδή πρόκειται για επιστήμονας που ο λόγος του μετράει, έγινε μεγάλο θέμα στις εφημερίδες.

Μάλιστα στις προεκλογικές ομιλίες των δύο υποψήφιων για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και Μουράτ Κορούμ, αναφέρθηκαν στην ανάγκη πρόληψης με ενίσχυση των κτιρίων και να γίνουν μεγάλα έργα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags