Facebook Pixel ΗΠΑ-Ινδία: Ενισχύεται η αμυντική συμπαραγωγή
Life
| 2024-02-27 04:33:00

ΗΠΑ και Ινδία ενισχύουν την αμυντική συμπαραγωγή

του Γεωπόλδου
ΗΠΑ και Ινδία ενισχύουν την αμυντική συμπαραγωγή

Το Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ παρακολούθησαν τη δεύτερη Σύνοδο Κορυφής Ινδίας-ΗΠΑ για Αμυντική Επιτάχυνση Οικοσυστήματος (INDUS-X) στο Νέο Δελχί, συζητώντας για τη βελτίωση της στρατιωτικής διαλειτουργικότητας και τη συμπαραγωγή προηγμένων στρατιωτικών δυνατοτήτων.

Στη δεύτερη Σύνοδο Κορυφής Ινδίας-ΗΠΑ για Αμυντική Επιτάχυνση Οικοσυστήματος (INDUS-X) στο Νέο Δελχί συμμετείχαν το Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και συζήτησαν για την ενίσχυση της στρατιωτικής διαλειτουργικότητας για την υποστήριξη του οράματος για έναν ελεύθερο και ανοιχτό Ινδο-Ειρηνικό. Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής την Τετάρτη, οι ομιλητές διερεύνησαν ευκαιρίες για συμπαραγωγή προηγμένων στρατιωτικών δυνατοτήτων και δημιουργία ανθεκτικών αλυσίδων εφοδιασμού άμυνας.

Τα κυριότερα σημεία της συνόδου κορυφής

«Οι συμμετέχοντες στο πάνελ επεκτάθηκαν σε διάφορα θέματα εμπνευσμένα από την αρχική ατζέντα συνεργασίας INDUS-X: εμβάθυνση αμυντικών βιομηχανικών συνεργασιών, αύξηση της συνεργατικής πρόσβασης σε ερευνητικές και δοκιμαστικές εγκαταστάσεις, κινητοποίηση ιδιωτικού κεφαλαίου για την υποστήριξη κρίσιμων αμυντικών τεχνολογιών και εμπορευματοποίηση τεχνολογιών διπλής χρήσης. Οι κυβερνήσεις οδήγησαν επίσης μια υβριδική ενημερωτική συνάντηση σχετικά με τους ελέγχους εξαγωγών για νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της άμυνας των ΗΠΑ και της Ινδίας που στοχεύουν στη δημιουργία συνεργασιών και τη συν-ανάπτυξη τεχνολογίας», ανέφερε σε δήλωση το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Η σύνοδος κορυφής περιλάμβανε ανακοινώσεις για προσπάθειες προτεραιότητας στο πλαίσιο του INDUS-X, συμπεριλαμβανομένων κοινών προκλήσεων. Η μονάδα Defense Innovation Unit (DIU) και το Innovations for Defense Excellence (iDEX) ανακοίνωσαν τους νικητές των δύο πρώτων κοινών προκλήσεων INDUS-X, στις οποίες οι εταιρείες ανταγωνίζονται για την ανάπτυξη τεχνολογιών που λύνουν στρατιωτικά προβλήματα για τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών.

Πρόσθετα στην αμυντική υποδομή

Μετά από μια ανταγωνιστική διαδικασία που υποστηρίζεται από εταίρους στρατιωτικής υπηρεσίας και αμφότερες τις κυβερνήσεις, 10 εταιρείες των ΗΠΑ και της Ινδίας κέρδισαν πάνω από 1 εκατομμύριο USD για την ανάπτυξη τεχνολογιών που σχετίζονται με τις υποθαλάσσιες επικοινωνίες και τη θαλάσσια νοημοσύνη, την επιτήρηση και την αναγνώριση (ISR).

Στη Σύνοδο Κορυφής, η DIU και η iDEX ανακοίνωσαν επίσης ότι θα ανοίξουν αιτήσεις για δύο κοινές προκλήσεις που επικεντρώνονται στο διαστημικό ISR τους επόμενους μήνες, αναφέρει η δήλωση.

Οι αμερικανικές εταιρείες, πανεπιστήμια και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί ανακοίνωσαν μια νέα κοινοπραξία που δεσμεύεται να επεκτείνει την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις δοκιμών.
Η κοινοπραξία θα διερευνήσει μονοπάτια για εταιρείες άμυνας και διπλής χρήσης στο δίκτυο INDUS-X για να δοκιμάσουν, να βελτιώσουν και να ενσωματώσουν τις τεχνολογίες τους σε κορυφαίες σειρές δοκιμών σε όλη την Ινδία και τις ΗΠΑ.

Συνάντηση δύο συμβουλευτικών οργάνων

Η Σύνοδος Κορυφής παρουσίασε συνάντηση δύο συμβουλευτικών οργάνων στο πλαίσιο του INDUS-X.

Πρώτον, Αμερικανοί και Ινδοί αξιωματούχοι συγκλήθηκαν για τη δεύτερη συνάντηση της διμερούς Ανώτερης Συμβουλευτικής Ομάδας, η οποία καθοδηγεί τη μελλοντική συνεργασία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας.

Δεύτερον, το Ινστιτούτο Ειρήνης των ΗΠΑ συντόνισε την εναρκτήρια συνάντηση του Φόρουμ Ανώτερων Ηγετών INDUS-X, το οποίο αποτελείται από ηγέτες των ΗΠΑ και της Ινδίας σε όλη τη βιομηχανία, τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, τον ακαδημαϊκό χώρο και άλλους τομείς που συγκεντρώνονται για να μοιραστούν σχόλια που ενημερώνουν την τροχιά του INDUS-X .

Σημασία της Συνόδου Κορυφής

Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΠΑ-Ινδίας (USIBC) και η Εταιρεία Ινδών Κατασκευαστών Άμυνας (SIDM) διοργάνωσαν τη Σύνοδο Κορυφής, η οποία συγκάλεσε αμυντικές εταιρείες των ΗΠΑ και της Ινδίας, επενδυτές, ερευνητές και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ξεκίνησαν τη διμερή πρωτοβουλία INDUS-X τον Ιούνιο του 2023 για να τονώσουν την αμυντική καινοτομία σε κρίσιμες τεχνολογίες διευκολύνοντας τις συνεργασίες μεταξύ αμερικανικών και ινδικών εταιρειών, επενδυτών και πανεπιστημίων. Το INDUS-X είναι η γέφυρα καινοτομίας που οραματίστηκαν οι σύμβουλοι εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και της Ινδίας στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Κρίσιμη και Αναδυόμενη Τεχνολογία (iCET)», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Ινδία και οι ΗΠΑ εξέδωσαν επίσης ένα ενημερωτικό δελτίο INDUS-X για να περιγράψουν τόσο την πρόοδο της πρωτοβουλίας μέχρι σήμερα όσο και τις βραχυπρόθεσμες προσπάθειες προτεραιότητας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags