Facebook Pixel Για αυτήν τη ρωσική απειλή "τρέμουν" οι Αμερικάνοι
Life
| 2024-02-27 02:31:00

Για αυτήν τη ρωσική απειλή "τρέμουν" οι Αμερικάνοι

του Γεωπόλδου
Για αυτήν τη ρωσική απειλή "τρέμουν" οι Αμερικάνοι

Για τα ρωσικά υποβρύχια ανησυχούν οι ΗΠΑ.

Οι δυνατότητες των ρωσικών υποβρυχίων αποτελούν απειλή για τη Δύση, δήλωσε ο απόστρατος ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ James Stavridis σε άρθρο του για το Bloomberg.

«Συγκεκριμένα, τα ρωσικά υποβρύχια έχουν πιθανώς την ικανότητα να κατεβαίνουν σε πολύ βαθιά τμήματα καλωδίων και θα μπορούσαν να διαταράξουν τη λειτουργία τους», υποστηρίζει. Ο James Stavridis πιστεύει επίσης ότι αυτές οι υποβρύχιες επικοινωνίες, από τις οποίες περνούν καθημερινά πολλές οικονομικές συναλλαγές, δεν προστατεύονται επαρκώς. Για το λόγο αυτό τα αποκαλεί «ευάλωτη αχίλλειο πτέρνα».

Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη ενημερωθεί για την «απειλή» από τη Ρωσία στο διάστημα. Έτσι, το ABC, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι οι Αμερικανοί νομοθέτες ενημερώθηκαν για τα υποτιθέμενα σχέδια της Μόσχας να «τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο διάστημα» για χρήση εναντίον δορυφόρων.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι, μαζί με άλλες χώρες, ιδίως την Κίνα, τάσσεται υπέρ της αποτροπής μιας κούρσας εξοπλισμών στο διάστημα και της διατήρησής της για ειρηνικούς σκοπούς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags