Δύο Τούρκοι στρατιωτικοί πράκτορες σκοτώθηκαν στο πλαίσιο της Επιχείρησης Sindoor, η οποία αποκαλύπτει ότι η Τουρκία όχι μόνο βοήθησε το Πακιστάν στον πόλεμό του εναντίον της Ινδίας με πάνω από 350 drones, αλλά και με χειριστές.
Σύμφωνα με πηγές, Τούρκοι σύμβουλοι βοήθησαν αξιωματούχους του Πακιστανικού Στρατού να συντονίσουν επιθέσεις με drones στην Ινδία μετά την Επιχείρηση Sindoor.
Το Πακιστάν φέρεται να χρησιμοποίησε drones Bayraktar TB2 και YIHA εναντίον της Ινδίας. Τα drones πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό στόχων και ενδεχομένως για επιθέσεις καμικάζι, ειδικά για να απειλήσουν προωθημένες ινδικές θέσεις ή νηοπομπές ανεφοδιασμού.
Οι στρατηγικοί αμυντικοί δεσμοί της Τουρκίας με το Πακιστάν έχουν αυξηθεί με ανησυχητικό ρυθμό τα τελευταία χρόνια. Η τουρκική κυβέρνηση όχι μόνο έχει προμηθεύσει κρίσιμο στρατιωτικό υλικό, αλλά έχει επίσης πραγματοποιήσει εκπαίδευση για τον στρατό του Πακιστάν.
Τις ενδιάμεσες νύχτες της 7ης και 8ης Μαΐου, ο Πακιστανικός Στρατός χρησιμοποίησε περίπου 300-400 drones για να στοχεύσει ινδικές στρατιωτικές υποδομές κατά μήκος των βόρειων και δυτικών συνόρων.
«Διεξάγεται εγκληματολογική έρευνα για τα συντρίμμια των drones. Οι αρχικές αναφορές υποδηλώνουν ότι πρόκειται για τουρκικά drones Asisguard Songar», δήλωσε η Συνταγματάρχης Sofiya Qureshi σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την Επιχείρηση Sindoor.
«Οι ινδικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν πολλά από αυτά τα drones χρησιμοποιώντας κινητικά και μη κινητικά μέσα. Ο πιθανός σκοπός τέτοιων μεγάλης κλίμακας εναέριων εισβολών ήταν η δοκιμή συστημάτων αεράμυνας και η συλλογή πληροφοριών», πρόσθεσε η Συνταγματάρχης Qureshi.
ΠΗΓΗ: Directus.gr