Ο Βλαντίμιρ Πούτιν άφησε άφωνο τον Ντόναλντ Τραμπ με μια σπάνια φράση στα αγγλικά, καθώς ολοκληρώθηκε χωρίς ειρηνευτική συμφωνία η πολυαναμενόμενη συνάντηση των δύο ηγετών στην Αλάσκα την Παρασκευή.

Οι δύο πρόεδροι έφτασαν στο Άνκορατζ για έναν μαραθώνιο διάλογο που διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την Ουκρανία. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν μαζί σε συνέντευξη Τύπου διάρκειας 12 λεπτών. Ωστόσο, καμία ανακωχή ή ειρηνευτικό σχέδιο δεν προέκυψε. Ο Τραμπ περιορίστηκε να δηλώσει: «Δεν φτάσαμε εκεί, αλλά έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να φτάσουμε». Πρόσθεσε μάλιστα πως «πολλά σημεία συμφωνήθηκαν και μένουν μόνο ελάχιστα ανοιχτά, με ένα από αυτά να είναι ίσως το πιο σημαντικό».

Η στιγμή που πάγωσε ο Τραμπ

Προς το τέλος της συνέντευξης, ο Πούτιν αποφάσισε να κάνει μια σπάνια κίνηση: μίλησε αγγλικά. Δείτε περισσότερα στο newsbeast.gr