Σε μια απροσδόκητη κίνηση, ο δήμος του Κουβέιτ εξέδωσε οδηγία που δίνει εντολή σε όλα τα καταστήματα να διαλύσουν και να συσκευάσουν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, διακόπτοντας απροσδόκητα τις εορταστικές προετοιμασίες στην πόλη.

Η ανακοίνωση έχει προβληματίσει τους καταστηματάρχες, καθώς η οδηγία σημαίνει ξαφνικό τέλος στη ζωντανή και χαρούμενη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που συνήθως τυλίγει την πόλη αυτή την εποχή του χρόνου. Επιχειρήσεις και ιδιώτες ετοιμάζονταν για την εορταστική περίοδο, με τις βιτρίνες στολισμένες με γιορτινά φώτα, στολίδια και χριστουγεννιάτικα δέντρα. Η απόφαση του δήμου έχει προκαλέσει ένα μείγμα απογοήτευσης και σύγχυσης στους κατοίκους, οι οποίοι ανυπομονούσαν για το εορταστικό πνεύμα μετά από μια δύσκολη χρονιά.

Οι ντόπιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων, που είχαν επενδύσει χρόνο και πόρους για να δημιουργήσουν ελκυστικές χριστουγεννιάτικες βιτρίνες, τώρα προσπαθούν να συμμορφωθούν με την οδηγία. Η αφαίρεση των διακοσμήσεων έχει γίνει ένα επείγον καθήκον, διαταράσσοντας την κανονική λειτουργία των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης περιόδου πωλήσεων. Αν και δεν υπάρχει επίσημη δήλωση από τη δημοτική αρχή που να εξηγεί την απόφαση, οι κάτοικοι της πόλης ελπίζουν να γίνει σαφής εξήγηση σύντομα.

Μια φωτογραφία αρχείου με χριστουγεννιάτικα στολίδια σε καταστήματα στο Κουβέιτ.

Το Κουβέιτ αντιμετωπίζει απαγόρευση πώλησης χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων σε καταστήματα λόγω της αντίθεσης ορισμένων πολιτών που ισχυρίζονται ότι τέτοιες διακοσμήσεις είναι ασυμβίβαστες με τη θρησκεία, τα έθιμα και τις παραδόσεις του Κουβέιτ. Πέρυσι η επιτροπή διαχείρισης του Avenues Mall, ενός από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της χώρας, αφαίρεσε ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετηθεί μέσα στο εμπορικό κέντρο μετά από καταγγελίες πολιτών στον δήμο του Κουβέιτ για αυτό. Η απαγόρευση του χριστουγεννιάτικου στολισμού στο Κουβέιτ δεν είναι μοναδική, καθώς πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων χωρών με μουσουλμανική πλειοψηφία, δεν αναγνωρίζουν επίσημα τα Χριστούγεννα ως επίσημη αργία.

ΠΗΓΗ: Arab Times