Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος σε σχετική ερώτηση στην εκπομπή ΔΙΚΗ του ΣΚΑΪ: «Αυτό αφορά μία αλλαγή στο νομοσχέδιο που αν δεν έχει υπάρξει ήδη, είμαι σίγουρος πως θα υπάρξει μέσα από την διαδικασία της συζήτησης στην Βουλή. Ο νόμος γράφτηκε για μία άλλη εποχή και πρέπει να το δούμε διαφορετικά.

Πρέπει σαφώς να εξασφαλίσουμε πως δεν είναι μία «οσφσόρ» εταιρία που έρχεται εδώ και μέσα από αυτή γίνεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πρέπει να είναι επιχειρηματίες που έχουν κάποια υπόσταση. Έχουμε άλλωστε Ρώσους επιχειρηματίες που έχουν πάει στην Αγγλία και έχουνν αγοράσει ομάδες και τις έχουν κάνει πολύ γνωστές. Πάντα θα έχουμε την προσπάθεια κάποιων να μπουν στον αθλητισμό για τους λάθους λόγους. Το θέμα είναι αν έχεις μία Πολιτεία που το ανέχεται αυτό ή μία Πολιτεία που τραβάει μία γραμμή και λέει εδώ δεν δέχομαι τα πράγματα να προχωρήσουν.

Δεν πρέπει να γίνεται αυτό με κριτήρια Εθνικά, καταγωγής. Πρέπει να γίνεται με κριτήρια πόσο φερέγγυος είναι ο επιχειρηματίας που έρχεται».