Facebook Pixel Άγγελος Συρίγος: Μήνυμα στην Τουρκία!
Life
| 2021-10-13 02:31:00

Η Τουρκία εκτός από τις δυνάμεις της Ελλάδας θα βρει μπροστά της και τη Γαλλία (BINTEO)

Sportdog Team
Η Τουρκία εκτός από τις δυνάμεις της Ελλάδας θα βρει μπροστά της και τη Γαλλία (BINTEO)

Μήνυμα στην Τουρκία!

Άγγελος Συρίγος: Μήνυμα στην Τουρκία! Εκτός από τις ισχυροποημένες ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας θα βρει μπροστά της και τη Γαλλία.

Τι ορίζεται ως επικράτεια και πού ισχύει η Ελληνογαλλική συμφωνία ξεκαθαρίζει ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος.

Σε περίπτωση επεισοδίου με την Τουρκία, το θέμα δεν είναι τι θα κάνουν οι Γάλλοι, το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς και επίσης ότι αν εμείς σταθούμε εκεί που πρέπει τότε θα έρθουν και οι Γάλλοι.

Τα ιστορικά παραδείγματα που θυμίζουν, ότι η Ελληνική επανάσταση δεν ξεκίνησε από τους ξένους, αλλά από το Ελληνικό έθνος.

Η συμφωνία με την Γαλλία δεν γίνεται για να κάνουμε πόλεμο στην Τουρκία αλλά για να σταλεί το μήνυμα στην Τουρκία, μην το δοκιμάσεις, αν έχεις κάτι στο μυαλό σου μην το δοκιμάσεις γιατί εκτός από τις ισχυροποιημένες ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας μπορεί να βρεις απέναντί σου και τους Γάλλους.

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος, σε διάλεξη σε ημερίδα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags