Για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, με επίκεντρο την κατάσταση μετά την παραίτηση Ζάεφ και την πρόταση μομφής στη κοινοβουλευτική κυβερνητική πλειοψηφία υπό διάλυση, από την αντιπολίτευση μίλησε ο Αλέξανδρος Μαλλιάς.
Οι εξελίξεις μπαίνουν σε μια εξαιρετικά μεταβλητή περίοδο μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, κάτι που άλλωστε είχε περιγράψει από την πρώτη στιγμή, με το βιβλίο του ένα μήνα μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας για μια δύσκολη συμφωνία.
Κατά τον ίδιο η τυχόν πλήρης επικράτηση του VMRO, θα σημάνει χρήση στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας , όλων των εκφάνσεων του «μακεδονισμού» χωρίς αστερίσκους και τυπική χρήση του ονόματος Βόρεια Μακεδονία, στο εξωτερικό. Αλλά όπως σημείωσε, η ακύρωση ή επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας, δεν είναι ούτε λεκτικά απλή υπόθεση, καθώς στα άρθρα της Συμφωνίας, ρητά αναφέρεται η επ’ άπειρον δεσμευτικότητα της.
Ο κ. Μαλιάς μίλησε για την μεγάλη εικόνα των εξελίξεων που επηρεάζει και την γειτονική μας χώρα, σημειώνοντας ότι τον τόνο δίνουν κυρίως αυτή τη στιγμή Σερβία και Αλβανία, συζητώντας ακόμη και για αναθεώρηση συνόρων, κάτι που δεν αφήνει ασυγκίνητη, ούτε την αναθεωρητική Τουρκία.
Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς , πρέσβης επί τιμή, μίλησε σήμερα στον 98.4 στις 9 Νοεμβρίου 2021.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο