Facebook Pixel Έλληνας πιλότος για τα «τουρκικά» Rafale! Η Τουρκία εκπαδεύεται πως θα καθυστερήσει τον θάνατό της
Life
| 2022-09-21 13:55:00

Έλληνας πιλότος για τα «τουρκικά» Rafale! Η Τουρκία εκπαδεύεται πως θα καθυστερήσει τον θάνατό της

του Γεωπόλδου
Έλληνας πιλότος για τα «τουρκικά» Rafale! Η Τουρκία εκπαδεύεται πως θα καθυστερήσει τον θάνατό της

Καυστικό σχόλιο από τον επισμηναγό ε.α. Στέφανο Καραβίδα, ο οποίος αναφέρθηκε στην είδηση της στάθμευσης 36 Rafale του Κατάρ στη γειτονική χώρα.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 ένα τουρκικό δημοσίευμα προεξόφλησε την ανησυχία της Αθήνας για την παρουσία των μαχητικών αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας του Κατάρ, συμπεριλαμβανομένων των Rafale, δίπλα σε τουρκικά.

Όπως ανέφερε η «Milliyet», οι Τούρκοι πιλότοι θα μπορέσουν να αποκτήσουν σημαντική εμπειρία, μαθαίνοντας τις δυνατότητες των αεροσκαφών Rafale στο πεδίο. Στην ουσία οι Τούρκοι μας λένε, ότι θα μάθουν το νέο όπλο της ελληνικής αεροπορίας, η οποία έχει μέχρι στιγμής στη φαρέτρα της 6 αεροσκάφη Rafale F3R και περιμένει άλλα 18, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αναβάθμιση των F-16 σε έκδοση Viper.

Μιλώντας στην εκπομπή Monitor και τον δημοσιογράφο, Χρήστο Κωνσταντινίδη, ο επισμηναγός ε.α. σχολίασε το τουρκικό δημοσίευμα. Ο Έλληνας πιλότος ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά το θέμα.

Ο υποψήφιος διδάκτωρ Γεωπολιτικής υποστήριξε, ότι όλες αυτές οι κινήσεις γίνονται από την Τουρκία στο πλαίσιο της “ανάγνωσης” του αντιπάλου, που είναι η Ελλάδα, η οποία με την απόκτηση Rafale και την αναβάθμιση των F-16 σε έκδοση Viper γίνεται κυρίαρχη στον αέρα.

Παράλληλα ο Στέφανος Καραβίδας αναφέρθηκε στην πιθανότητα απόκτησης Mirage 2000-9 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και με αφορμή την άρση του εμπάργκου όπλων στην Κύπρο επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση και προετοιμασία της κοινωνίας για την απελευθέρωση.

Δείτε την εκπομπή Monitor:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags