Αυτοκρατορικά τα... έχωσε στους Τούρκους ο Ηλίας Παπανικολάου στην εκπομπή Leaders στο STAR. O διευθυντής σύνταξης του δελτίου ειδήσεων του καναλιού έκανε ξανά μία από αυτές τις μαγικές αποφωνήσεις, για τις οποίες καθηλώνεται ο κόσμος μπροστά στην οθόνη του και περιμένει καρτερικά μέχρι το τέλος της εκπομπής, για να τις ακούσει.

Ο παρουσιαστής πάτησε άγρια γκάζια που σίγουρα έγιναν αντιληπτά μέχρι την Άγκυρα, αφού πλέον η εκπομπή παρουσιάζεται με αγγλικούς υπότιτλους!

«Μου έδωσε ο κ. Καβουλάκος την πιο κατάλληλη λέξη, για να κλείσουμε, τη λέξη σύνδρομο. Ξεκίνησα να το λέω στην αρχή της εκπομπής. Είμαστε ο καθρέπτης και η προβολή ενός τεράστιου συνδρόμου της τουρκικής κοινωνίας. Και έτσι πρέπει να βλέπουμε τους εαυτούς μας. Απευθύνομαι στους συναδέλφους. Ξέρω πια, ότι με βλέπουν και ξέρω πια ότι μεταφραζόμαστε. Δεν είστε Έλληνες. Δεν είστε Ιταλοί. Δεν είστε Αμερικάνοι. Δεν είστε Γάλλοι. Δεν είστε Κινέζοι. Δεν είστε καν Άραβες. Δεν έχετε αυτό το αποτύπωμα στην παγκόσμια ιστορία. Δεν φταίμε εμείς για αυτό. Δεν θα το λύσουμε εμείς. Σταματήστε να μιλάτε απαξιωτικά για τη χώρα μας. Σταματήστε να φέρεστε συμπλεγματικά απέναντί μας, λύστε τα εσωτερικά σας προβλήματα. Δεν θα γίνετε Έλληνες. Δεν θα περάσετε στο πάνθεον της παγκόσμιας ιστορίας με το να βρίζετε. Ούτε καν Αιγύπτιοι δεν θα γίνετε. Είστε Τούρκοι, να είστε υπερήφανοι για αυτό και να λύσετε τα εσωτερικά σας προβλήματα. Τους μεγάλους λαούς αυτής της οικουμένης να τους αφήστε ήσυχους», ανέφερε στον επίλογο ο Ηλίας Παπανικολάου, ο οποίος στην εκπομπή στις 10 Οκτωβρίου 2022 φιλοξένησε τον Δημήτριο Καβουλάκος.

Ο αντιναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού ανέλυσε αν είναι εφικτός ο ναυτικός αποκλεισμός των νησιών μας από τους Τούρκους, από πού πηγάζει το εμμονικό σύνδρομό τους με τη χώρα μας και εξηγεί γιατί είναι σε θέση ισχύος ο ελληνικός στόλος και τις εξοπλιστικές του προοπτικές.    

Δείτε το σχόλιο στο 37:40