Facebook Pixel Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια στον παράνομο αποκλεισμό 120.000 ανθρώπων
Life
| 2023-02-14 07:16:00

Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια στον παράνομο αποκλεισμό 120.000 ανθρώπων

του Γεωπόλδου
Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια στον παράνομο αποκλεισμό 120.000 ανθρώπων

Η φωνή της Αρμενίας μεταδίδει την κρίσιμη κατάσταση που υπάρχει στον Νότιο Καύκασο με τον αποκλεισμό του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν.

Η Ευρώπη την κρίσιμη κατάσταση που υπάρχει στον Νότιο Καύκασο με τον αποκλεισμό του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν μεταφέρει το podcast "Η φωνή της Αρμενίας".

Ακούστε το δελτίο:

Η είδηση

Ο υπουργός Εξωτερικών του Αρτσάχ Ρουμπέν Βαρντανιάν παραχώρησε συνεντεύξεις σε δύο ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, στο ισπανικό EL PAIS και στο ιταλικό La Nuova Bussola Quotidiana. Αυτό αναφέρεται από το Facebook του υπουργού. Στη συνέντευξη ο Βαρτανιάν μίλησε για τους πραγματικούς λόγους του αποκλεισμού του διαδρόμου του Λατσίν από το Αζερμπαϊτζάν, την κατάσταση στο Αρτσάχ και τα μέτρα που πρέπει να λάβουν τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και το κοινό για να αποτρέψουν την ανθρωπιστική κρίση. Ο υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη παροχής αεροπορικού ανθρωπιστικού διαδρόμου που χρησιμοποιήθηκε κατά την πολιορκία του Βερολίνου και του Σεράγεβο.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια στον παράνομο αποκλεισμό 120 χιλιάδων ανθρώπων από το αυταρχικό Αζερμπαϊτζάν για αρκετούς μήνες, στη συνεχή απειλή να σταματήσει η παροχή φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας από την Αρμενία, στην παραβίαση κάθε είδους θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικών αξιών», έγραψε ο Βαρντανιάν.

Το ρεπορτάζ

Στις 13 Δεκεμβρίου 2022, ομάδα Αζέρων πολιτών, που αυτοχαρακτηρίζονται οικολόγοι ακτιβιστές, απέκλεισε τον μοναδικό δρόμο που συνδέει την Αρμενία με το Ναγκόρνο Καραμπάχ και ο οποίος διέρχεται από τον διάδρομο Λατσίν στο έδαφος του ΑζερμπαΪτζάν. Ο αποκλεισμός δημιούργησε κρίσιμες ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλες προμήθειες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ στα αρμένικα).

Η συνεχιζόμενη διακοπή της διέλευσης της ιδιωτικής και εμπορικής κυκλοφορίας στον διάδρομο του Λατσίν έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση. Ένα ακόμα πρόβλημα είναι το γεγονός, ότι έχουν αποκλειστεί πολίτες της Ρωσίας και άλλων χωρών στο Αρτσάχ, το οποίο μετρά 120.000 κατοίκους, εκ των οποίων οι 30.000 είναι παιδιά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags