Μία σούπερ πρόταση για να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου έκανε ο διευθυντής σύνταξης του δελτίου ειδήσεων του STAR Channel, Ηλίας Παπανικολάου. Ο δημοσιογράφος πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τρεις κινήσεις… φωτιά που αν τις ακολουθήσει θα σχηματίσει σίγουρα αυτοδύναμη κυβέρνηση.

«Δέχομαι πολλά mail για την ατζέντα των εθνικών θεμάτων και των ελληνοτουρκικών που λείπει από την πολιτική ζωή. Θέλω να εξηγήσω ένα πράγμα που είναι η προσωπική μου άποψη» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης, πραγματικά να είναι μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, να μην έχει ανάγκη κανέναν Ανδρουλάκη, κανέναν Βενιζέλο,  να μην έχει ανάγκη να φιλήσει το δαχτυλίδι του Σημίτη, ή οτιδήποτε άλλο υπάρχουν τρία πράγματα που μπορεί να κάνει άμεσα».

Ποια είναι αυτά τα τρία πράγματα;

Πρώτον, να εξαγγείλει την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια άμεσα.

Δεύτερον, άμεσα να φέρει στη βουλή τον εφαρμοστικό νόμο της συμφωνίας των Πρεσπών, για να δούμε τελικά ποιοι είναι πατριδοκάπηλοι και ποιοι είναι πατριδολάγνοι.

Τρίτον, άμεσα να αναβιώσει το Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας Κύπρου.

«Ας κάνει αυτά τα τρία πράγματα ο κ. Μητσοτάκης, να προσπαθήσει να δει, αν θα είναι αυτοδύναμος με μία κανονική δεξιά, πατριωτική ατζέντα. Γιατί μετά θα πέσει στην ανάγκη του κάθε Ανδρουλάκη και δεν θα είναι αυτό πολύ ευχάριστο για τους Νεοδημοκράτες ψηφοφόρους», κατέληξε ο Ηλίας Παπανικολάου στην αποφώνηση των Leaders.