Facebook Pixel Μάκης Τριανταφυλλόπουλος - Εκλογές: Η πρόβλεψη-βόμβα Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τις εκλογές - Ανατροπή με νέα δημοσκόπηση (ΦΩΤΟ)
Life
| 2023-05-16 07:24:00

Η πρόβλεψη-βόμβα Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τις εκλογές - Ανατροπή με νέα δημοσκόπηση (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Η πρόβλεψη-βόμβα Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τις εκλογές - Ανατροπή με νέα δημοσκόπηση (ΦΩΤΟ)

Κι όμως, θα υπάρχει νικητής την ημέρα των εκλογών και κάποιοι θα γιορτάζουν…

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με ένα δεικτικό σχόλιο στα social media, σχολίασε τις τοποθετήσεις των κομμάτων τις τελευταίες ημέρες, καθώς πλησιάζοντας προς τις κάλπες όλοι δηλώνουν σίγουροι για τη νίκη!

Ο γνωστός δημοσιογράφος αμφισβήτησε μάλιστα πως το αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι τελικά κοντά σε όσα βγάζουν οι δημοσκοπήσεις και τόνισε πως θα γιορτάσουν την Κυριακή μόνο οι… Κωνσταντίνοι και οι Ελένες!

Ιδού:

"Διέρρευσαν" τα πρώτα exit polls για τις εκλογές - Αυτή θα είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες - Ανατροπή!

Οι εκλογές πλησιάζουν, απομένουν 15 ημέρες μέχρι τις κάλπες και οι δημοσκοπήσεις έχουν πάρει… φωτιά. Αυτή τη φορά όμως, υπήρξε δημοσίευμα ακόμα και για exit polls, τα οποία βγαίνουν λίγες ώρες πριν τα επίσημα αποτελέσματα.

Προφανώς πρόκειται για εκτίμηση ειδικών και όχι για πραγματικά exit polls, όμως δείχνει μία τάση που υπάρχει σε αυτή τη χρονική στιγμή.

Συγκεκριμένα, η στήλη «dark room», στο newmoney, έγραφε προ ημερών:

Ξαναρώτησα χθες τη πηγή μου στα δημοσκοπικά τι γίνεται, πώς πάνε οι έρευνες, ιδού η απάντηση που πήρα αυτούσια: «Ξαναρχίζουμε από την Τρίτη (σήμερα) γιατί την προηγούμενη εβδομάδα δεν μετρήσαμε. Αν δεν έχουμε κάποιο σοβαρό γεγονός μέχρι τις 21 Μαΐου μπορώ να σου πω… από τώρα τα exit polls, το απόγευμα των εκλογών στις 7 θα δεις στα κανάλια: ΝΔ 32%-35% ή 33%-36%, ΣΥΡΙΖΑ 26%-29% ή 27%-30% και ΠΑΣΟΚ 8%-11% ή 9%-12%». Η απόκλιση του 3% να σας θυμίσω είναι υποχρεωτική και πάντα τη δίνουν τα exit polls, οπότε έχει μεγάλη σημασία η πάνω με την κάτω «σκάλα» του αποτελέσματος και για τα τρία κόμματα. Ολα αυτά φυσικά σήμερα είναι λόγια δημοσκόπων, 20 ημέρες πριν από τις εκλογές.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: «Αέρας» 6.3% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας

Συνεχώς βελτιώνει τα δημοσκοπικά ποσοστά της η Νέα Δημοκρατία και σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε στο 6.3%.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29.3%, κερδίζοντας 1,5 μονάδα (27,8%) από τον Απρίλιο όπου το πολιτικό σκηνικό βάραινε ακόμη η τραγωδία στα Τέμπη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένος στο 23%, κερδίζοντας μόλις 0,8 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Ετσι, η διαφορά πλέον ανάμεσα στα δύο κόμματα που διεκδικούν την εξουσία, φτάνει τις 6,3 μονάδες. Χαμηλά είναι και τα ποσοστά για το ΠΑΣΟΚ, που κυμαίνεται στο 8,9%.

Στο 5,5% βρίσκεται το ΚΚΕ, στο 2,6% και κάτω από το όριο για είσοδο στη Βουλή είναι η Ελληνική Λύση η οποία υποχωρεί 1,4 μονάδες.

Εντός Βουλή, με 3,7% αντί 4,4% τον Απρίλιο βρίσκεται το ΜέΡΑ 25 ενώ πρώτη φορά ανιχνεύεται και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 1,2%.

Τα λοιπά κόμματα είναι στο 8,5%, άκυρα – λευκά στο 1,9%, δεν θα ψηφίσουν δηλώνει το 3,2% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 12,2%.

Στην εκτίμηση ψήφου και μετά τις αναγωγές που έχουν γίνει η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύεται στο 7,7%. Το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 35,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27,7% ενώ το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 10,7%. Στο 6,6% είναι το ΚΚΕ, στη Βουλή με 3,2% είναι η Ελληνική Λύση, στο 4,5% πάει το ΜέΡΑ 25, στο 1,5% η Πλεύση Ελευθερίας. Εκπληξη είναι η εμφάνιση του κόμματος Νίκη με 1%.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags