Facebook Pixel Αποθέωση του πρωθυπουργού της Ινδίας από τον Μπάιντεν
Life
| 2023-05-24 02:31:00

Αποθέωση του πρωθυπουργού της Ινδίας από τον Μπάιντεν

του Γεωπόλδου

"Κάνει τη διαφορά" είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, κατά τη διάρκεια της Τετραμελούς συνάντησης (QUAD), η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G7, ο Πρόεδρος Μπάιντεν προσέγγισε τον Πρωθυπουργό της Ινδίας, Μόντι και είπε ότι αντιμετώπιζε μια πρόκληση με κατακλυσμό αιτημάτων από εξέχοντες πολίτες που θέλουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Μόντι.

Ο Μπάιντεν, ενώ μιλούσε με τον Πρωθυπουργό Μόντι, είπε, «Δείχνετε ότι οι δημοκρατίες έχουν σημασία».

«Μου δημιουργείς ένα πραγματικό πρόβλημα. Τον επόμενο μήνα έχουμε ένα δείπνο (κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Μόντι στις ΗΠΑ τον Ιούνιο) με εσάς στην Ουάσιγκτον. Όλοι σε όλη τη χώρα θέλουν να έρθουν. Μου έχουν τελειώσει τα εισιτήρια. Νομίζεις ότι κάνω πλάκα; Ρωτήστε την ομάδα μου. Λαμβάνω τηλεφωνήματα από άτομα που δεν έχω ξανακούσει. Όλοι, από ηθοποιούς του κινηματογράφου μέχρι συγγενείς. Είσαι πολύ δημοφιλής», ανέφεραν πηγές.

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός Μόντι έχει σημαντικό αντίκτυπο σε όλα τα μέλη του QUAD. «Κάνατε επίσης μια θεμελιώδη αλλαγή όσον αφορά το κλίμα. Έχετε επιρροή στον Ινδο-Ειρηνικό. Κάνετε τη διαφορά», πρόσθεσε ο Μπάιντεν. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε ήταν επίσης παρών όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μιλούσε στον Ινδό ηγέτη.

Μάλιστα ο Μπάιντεν φέρεται να ζήτησε αυτόγραφο από τον Μόντι, ο οποίος θα επισκεφτεί στις 22 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρωθυπουργός της Ινδίας θα φιλοξενηθεί από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν σε επίσημο δείπνο στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ινδικού ΥΠΕΞ, η επίσκεψη θα υπογραμμίσει την αυξανόμενη σημασία της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ινδίας και Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς τα δύο έθνη συνεργάζονται ήδη σε διάφορους τομείς, όπως η κλιματική αλλαγή, η ανάπτυξη εργατικού δυναμικού και η υγεία.

ΠΗΓΗ: infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags