Στον Έβρο βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη και παρέμεινε Παρασκευή με απόλυτη μυστικότητα, ο Διοικητής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, παράλληλα με την παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη, αλλά και των Πρέσβεων Ουκρανίας, Μολδαβίας και Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες του Evros-news.gr,  ο Διευθυντής της κορυφαίας Υπηρεσίας Πληροφοριώντου κόσμου, της CIA κ.Μπερνς, μετά την Αθήνα τόπου βρέθηκε την Τρίτη πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με στελέχη «υπηρεσιών», επέλεξε να έρθει και στον Έβρο λόγω της τεράστιας σημασίας που έχει αποκτήσει η περιοχή για τους Αμερικανούς, αλλά και παγκοσμίως. Άλλωστε, μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, αναβαθμίστηκε ακόμα περισσότερο ο ρόλος της Αλεξανδρούπολης στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Διευθυντής της CIA ταξίδεψε μόνος του από την Αθήνα από την Πέμπτη, χωρίς να είναι δηλαδή μαζί με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κ.Τσούνη και τους άλλους Πρέσβεις που ήρθαν την Παρασκευή και συνοδευόταν απο έναν-δύο πράκτορες της Υπηρεσίας του. Επισκέφθηκε και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του λιμανιού Αλεξανδρουπολης, ενώ πήγε και στον φράχτη στις Φέρες και επίσης στην περιοχή του Πέπλου, χωρίς να γίνει αντιληπτή η παρουσία του από κανέναν.

Μάλιστα και τα τοπικά στελέχη της ΕΥΠ, της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και φυσικά οι αστυνομικές Αρχές δεν.. πήραν χαμπάρι την παρουσία του. Είναι άγνωστο με ποιους συναντήθηκε και τι ακριβώς συζήτησε, αλλά σίκγλουρα όταν έρχεται στον Έβρο ο Διευθυντής της CIA μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί.