Facebook Pixel Ινδία - ΗΠΑ: Απίστευτο T-shirt έκανε δώρο ο Μπάιντεν στον Μόντι! Πως έμπλεξε την Τεχνητή Νοημοσύνη
Life
| 2023-06-24 20:31:00

Απίστευτο T-shirt έκανε δώρο ο Μπάιντεν στον Μόντι! Πώς έμπλεξε την Τεχνητή Νοημοσύνη

του Γεωπόλδου
Απίστευτο T-shirt έκανε δώρο ο Μπάιντεν στον Μόντι! Πώς έμπλεξε την Τεχνητή Νοημοσύνη

Το μήνυμα που έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος στην Κίνα με το μπλουζάκι που έδωσε στον Ινδό πρωθυπουργό.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι παρουσίασε πέντε προτάσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας Ινδίας-ΗΠΑ στον τομέα της έρευνας και της εκπαίδευσης κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον.

Οι προτάσεις του Ινδού ηγέτη περιλαμβάνουν την υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης που φέρνει κοντά την κυβέρνηση, τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό κόσμο, την ενθάρρυνση της ανταλλαγής δασκάλων και μαθητών, τη διοργάνωση hackathons για διάφορα θέματα μεταξύ των δύο χωρών, την αμοιβαία αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και την ενθάρρυνση επισκέψεων ατόμων που συνδέονται με την εκπαίδευση και την έρευνα.

Η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν και ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι επισκέφτηκαν το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια και παρακολούθησαν την εκδήλωση «Skilling for Future».

«Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στην ανάπλαση του εργατικού δυναμικού στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για να επεκταθεί και να ενισχυθεί η πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση σε ολόκληρη την κοινωνία», ανέφερε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας.

«Ο Πρωθυπουργός τόνισε τα πολυάριθμα βήματα που έλαβε η Ινδία για την προώθηση της εκπαίδευσης, των δεξιοτήτων και της καινοτομίας. Εκτίμησε τις συνεχείς διμερείς ακαδημαϊκές ανταλλαγές και συνεργασίες μεταξύ ινδικών και αμερικανικών ακαδημαϊκών και ερευνητικών οικοσυστημάτων» τόνιζε η δήλωση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Κολλεγίου της Βόρειας Βιρτζίνια, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αμερικανικών Πανεπιστημίων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Micron Technology και φοιτητές.
Απευθυνόμενος στην εκδήλωση «Skilling for Future» στο Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών, ο πρωθυπουργός Μόντι τόνισε την ανάγκη να καλλιεργηθεί ένας αγωγός ταλέντων για να διατηρηθεί η δυναμική ανάπτυξης μεταξύ των δύο χωρών.

«Για να διατηρήσουν τη δυναμική της ανάπτυξης, η Ινδία και οι ΗΠΑ χρειάζονται έναν αγωγό ταλέντων. Από τη μία πλευρά, οι ΗΠΑ διαθέτουν κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα και προηγμένες τεχνολογίες. Από την άλλη, η Ινδία έχει το μεγαλύτερο εργοστάσιο νεολαίας στον κόσμο. Πιστεύω ότι η συνεργασία Ινδίας-ΗΠΑ θα αποδειχθεί η κινητήρια δύναμη της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς παγκόσμιας ανάπτυξης», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός Μόντι.

Στην εκδήλωση, η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν είπε: "Η εκπαίδευση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του δεσμού μεταξύ Ινδίας και Ηνωμένων Πολιτειών. Οι μαθητές και από τις δύο χώρες μαθαίνουν και αναπτύσσονται ο ένας δίπλα στον άλλον, ανακαλύπτοντας τους ανθρώπους που θέλουν να γίνουν και χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο μαζί. Δουλεύοντας δίπλα-δίπλα, τα έθνη μας μπορούν να δημιουργήσουν ένα ασφαλέστερο, υγιέστερο, ένα μέλλον με περισσότερη ευημερία για όλους».

Στις 21 Ιουνίου 2023 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν παραχώρησαν στον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι δείπνο στον Λευκό Οίκο, όπου συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Δώρο T-shirt "The future is AI" από Μπάιντεν

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χάρισε στον Πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι ένα μπλουζάκι την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 με τις λέξεις «Το μέλλον είναι η τεχνητή νοημοσύνη - Αμερική και Ινδία».

Μια μέρα νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινή Σύνοδο του Κογκρέσου των ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός Μόντι παρατήρησε για τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, αναφερόμενος τόσο στην Τεχνητή Νοημοσύνη όσο και στους δεσμούς μεταξύ Αμερικής και Ινδίας (AI).

«Πολλά έχουν αλλάξει από τότε που ήρθα εδώ πριν από επτά καλοκαίρια. Αλλά πολλά παρέμειναν ίδια - όπως η δέσμευσή μας να εμβαθύνουμε τη φιλία μεταξύ Ινδίας και Ηνωμένων Πολιτειών. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε γίνει μάρτυρες σημαντικής προόδου στην Τεχνητή Νοημοσύνη - AI. Ταυτόχρονα, υπήρξαν ακόμη πιο σημαντικές εξελίξεις σε μια άλλη τεχνητή νοημοσύνη - την Αμερική και την Ινδία», δήλωσε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ο Ινδός πρωθυπουργός.

Σχόλιο Infognomonpolitics: Το δώρο του Μπάιντεν ήταν στην ουσία ένα μήνυμα προς την Κίνα, την οποία οι ΗΠΑ θεωρούν ως νούμερο ένα εχθρό. Ήταν βέβαια και ένα δεύτερο μήνυμα σε όσους μάχονται την Τεχνητή Νοημοσύνη. Υπενθυμίζεται, ότι ο Έλον Μασκ που συναντήθηκε με τον Μόντι, ήταν από τους πρώτους που μπήκαν στο εγχείρημα της ανάπτυξης της ΑΙ, αλλά αποχώρησε και συχνά πυκνά κάνει δηλώσεις, ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη, μπορεί να αποτελέσει την καταστροφή της ανθρωπότητας, επισημαίνοντας τους κινδύνους που μπορεί να αναπτυχθούν.

In a heartwarming gesture, US President Joe Biden gifted a special T-shirt to PM Modi with his quote on AI#JoeBiden #UnitedStates #PMModi #pmmodiusvisit #pmmodiinamerica #AmericaIndia #AI pic.twitter.com/2v6b9gGTUY

— News18 (@CNNnews18) June 23, 2023

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags