Facebook Pixel Επίδειξη δύναμης από Ινδία μέσα στις ΗΠΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2023-06-26 04:33:00

Επίδειξη δύναμης από Ινδία μέσα στις ΗΠΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Επίδειξη δύναμης από Ινδία μέσα στις ΗΠΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κίνηση του πρωθυπουργού Μόντι που συζητήθηκε πολύ κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον.

Την κίνηση του Ναρέντρα Μόντι να κάνει γιόγκα σε πάρκο έξω από το κτίριο του ΟΗΕ μαζί με χιλιάδες κόσμο σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης. Ο στρατηγικός αναλυτής υποστήριξε, ότι αυτή ήταν μία επίδειξη ισχύος από τον Ινδό πρωθυπουργό. Έδειξε ποιά είναι η δύναμη και η επιρροή του ινδικού πολιτισμού παγκοσμίως, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr για τον Μόντι, ο οποίος από τις 21 μέχρι τις 24 Ιουνίου επισκέφτηκε τις ΗΠΑ και υπέγραψε συμφωνίες στρατηγικής σημασίας.

Το ρεπορτάζ

Ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ηγήθηκε του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Γιόγκα στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, καλώντας τους ανθρώπους να ενώσουν μαζί τα χέρια τους για να υλοποιήσουν τον στόχο «μιας γης, μιας οικογένειας, ενός μέλλοντος». Τα Ηνωμένα Εθνη το 2014 ανακήρυξαν την 21η Ιουνίου ως Διεθνή Ημέρα Γιόγκα, υιοθετώντας ένα μέτρο που είχε προτείνει ο ινδός πρωθυπουργός. «Ας χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της γιόγκα, όχι μόνο για να είμαστε υγιείς, ευτυχισμένοι, αλλά επίσης ευγενείς με τους εαυτούς μας και όλους τους άλλους», δήλωσε ο Μόντι απευθυνόμενος σε λάτρεις της γιόγκα που είχαν συγκεντρωθεί και κάθονταν σε κίτρινα χαλάκια στο γκαζόν στο βόρειο τμήμα του περιβόλου της έδρας του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. «Ας χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της γιόγκα για να χτίσουμε γέφυρες φιλίας, έναν ειρηνικό κόσμο και ένα πιο καθαρό, πράσινο και βιώσιμο μέλλον», είπε ο Μόντι.

Στη διάρκεια της πανδημίας, ο ινδός πρωθυπουργός είχε συστήσει στους πολίτες της χώρας του να καταπολεμήσουν τον κορονοϊό κάνοντας γιόγκα. Ο Μόντι θα έχει συνομιλίες με τον Τζο Μπάιντεν, οι οποίες ο Λευκός Οίκος θεωρεί ότι θα ενισχύσουν «μια από τις καθοριστικές εταιρικές σχέσεις της εποχής μας». Ο Μόντι έχει επισκεφθεί τις ΗΠΑ πέντε φορές από τότε που έγινε πρωθυπουργός το 2014, αλλά η επίσκεψη αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη με πλήρες διπλωματικό καθεστώς, παρά τις ανησυχίες για την επιδεινούμενη για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατάσταση στην Ινδία, υπό το ινδουιστικό εθνικιστικό κόμμα Bharatiya Janata.

Ο Μόντι πήγε στην Ουάσινγκτον και δείπνησε με το ζεύγος την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα ακολουθήσουν συνομιλίες στον Λευκό Οίκο και επίσημο γεύμα. Το ζεύγος Μπάιντεν συναντήθηκε με τον Ναρέντρα Μόντι στον Λευκό Οίκο, την Τετάρτη – India’s Press Information Bureau/Handout via REUTERS Πριν ανέβει στο βήμα για να μιλήσει την Τετάρτη, μπροστά στον ΟΗΕ, ο Μόντι απέτισε φόρο τιμής στον ήρωα της ινδικής ανεξαρτησίας Μαχάτμα Γκάντι μπροστά στην προτομή του. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που έστειλε στην εκδήλωση της γιόγκα, είπε ότι θέλει «να αναγνωρίσει στον πρωθυπουργό Μόντι όλα όσα έχει κάνει για να προωθήσει τη γιόγκα και τα πολλά της οφέλη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags