Facebook Pixel Εκλογές 2023: Αυτοί είναι Σπαρτιάτες που σκόραραν στις εκλογές! Στήριξη από Κασιδιάρη - Υποψήφια μοντέλα από GNTM
Life
| 2023-06-25 19:10:00

Ποιοι είναι οι... ακρο-Σπαρτιάτες! Ευλογίες Κασιδιάρη και μοντέλα από GNTM - Προφητεία παράγοντα του Άρη (Vid)

Sportdog Team
Ποιοι είναι οι... ακρο-Σπαρτιάτες! Ευλογίες Κασιδιάρη και μοντέλα από GNTM - Προφητεία παράγοντα του Άρη (Vid)

Ποιό είναι το προφίλ του κόμματος που αποτέλεσε την έκπληξη του δεύτερου γύρου των εθνικών εκλογών, στις 25 Ιουνίου 2023.

Η έκπληξη της εκλογικής αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, του δεύτερου γύρου των εθνικών εκλογών του 2023, ήταν χωρίς αμφισβήτηση, η ανάδειξη της δύναμης των «Σπαρτιατών», οι οποίοι μπήκαν στη Βουλή ως 5ο κόμμα παίρνοντας ποσοστά από 4 έως 6 %. Οι Σπαρτιάτες αποτελούν έκπληξη διότι ελλείψει δημοσκοπικών στοιχείων και στατιστικών παραμονές των εκλογών, οι δημοσκόποι δεν μπορούσαν να μετρήσουν ακριβώς τη δυναμική τους.

Δημοσίευμα του "Βήματος" στις 23 Ιουνίου 2023 θεωρούσε, ότι οι Σπαρτιάτες ήταν "Το μεγάλο εκλογικό ερωτηματικό στην κάλπη της 25ης Ιουνίου". Στο ρεπορτάζ της Ιωάννας Κλεφτογιάννη, εξηγείται, ότι ο κύριος όγκος των ψήφων της Χρυσής Αυγής, είχε προηγουμένως στραφεί δημοσκοπικά προς το κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη. Οπότε με την απαγόρευσή του, αρκετοί ψήφοι στράφηκαν προς τους Σπαρτιάτες.

 

Η στήριξη του Κασιδιάρη μετά το μπλόκο

Πρόκειται στην ουσία ένα ακροδεξιό κόμμα,  επιλογή του ονόματος του οποίου έγινε για να δείξει εικόνα ότι υπάρχει προσήλωση στα εθνικά θέματα, όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου, ο δικηγόρος Χάρης Κατσιβαρδάς, σε συνέντευξή του στο Flynews.gr. Το κόμμα έχει τη στήριξη του καταδικασμένου για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος μετά το δεύτερο μπλόκο της υποψηφιότητάς του στις εκλογές από τον Άρειο Πάγο, στράφηκε προς τους «Σπαρτιάτες» και δήλωσε τη στήριξή του.

"Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα ψηφίσω και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, που θα εισέλθει δυναμικά στη βουλή και θα αποτελέσει την πιο ισχυρή εθνική αντιπολίτευση. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Αφού απέκλεισαν με αντισυνταγματικό τρόπο τους ΕΛΛΗΝΕΣ, θα στηρίξω συνειδητά τους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ που αποτελούν διαχρονικά και συμβολικά την πρώτη γραμμή των Ελλήνων στους αγώνες για την Ελευθερία", αναφέρει η σχετική δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη στο twitter.

Το who is who των Σπαρτιατών

Όπως διαβάζουμε σε σχετική έρευνα που έκανε η ιστοσελίδα thetoc.gr, το κόμμα γεννήθηκε επίσημα το 2017, με την κατάθεση στον Άρειο Πάγο της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου φορέα, και με μία πρώτη ματιά αμέσως καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για ένα κόμμα με ακροδεξιά, υπερσυντηρητική και υπερεθνιστική ρητορική.

Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους (η οποία τις περισσότερες φορές δεν λειτουργεί) οι "Σπαρτιάτες" εκφράζουν "σε πραγματικό και απόλυτο βαθμό την λαϊκή πατριωτική Δεξιά,το τρίπτυχο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια", αυτοαποκαλούνται ως "θεματοφύλακες των πατροπαράδοτων αρχών και αξιών του Ελληνισμού" και τιμούν "τις παραδόσεις μας που σήμερα εκλείπουν από την δημόσια ζωή της χώρας".

"Είμαστε ο σιδηρούς βραχίονας και το πραγματικό ανάχωμα που θα ανακόψει τον κατήφορο και το ξεπούλημα της Ελλάδας και των Ελλήνων όχι μέσα από λόγια αλλά με έργα που εκφράζουν και αντιπροσωπεύουν όλους τους Ελληνόψυχους.

Πάντα ταγμένοι να φυλάμε Θερμοπύλες ξεκινάμε και όσοι πιστοί προσέλθετε…" αναφέρουν χαρακτηριστικά.

ΝΤΟΥ σε Νατσιό της Νίκης

Περισσότερα πράγματα για το νέο αυτό πολιτικό σχηματισμό μαθαίνουμε όμως από τις αναρτήσεις του επικεφαλής του κόμματος στο Facebook, Βασίλη Στίγκα, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται ως, commander of the Spartans (διοικητής των Σπαρτιατών). Σε νεότερη ανάρτησή του, ο Βασίλης Στίγκας καλεί τους ψηφοφόρους "να υπερασπιστούν την δημοκρατία μας, το δίκαιο,την αξιοπρέπεια και την ιστορία μας", ψηφίζοντας φυσικά τους "Σπαρτιάτες".

Σε άλλη ανάρτηση, είχε προαναγγείλει την κάθοδο του κόμματος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Εντύπωση προκαλεί η ανάρτηση που είχε κάνει στις 21 Μαΐου, όπου και επιτέθηκε στον επικεφαλής του κόμματος ΝΙΚΗ, Δημήτρη Νατσιό, χαρακτηρίζοντας τον βαλτό και επικίνδυνο.

"Πολλά λέγονται αυτές τις ημέρες για το κόμμα - κομήτη του δασκαλάκου Νατσιού που θέλει να μπει στην βουλή.

Εγώ αυτό που ξέρω από προσωπική εμπειρία ο Νάτσιος την περίοδο 2015 συμμετείχε στο κόμμα Ρίζες με επικεφαλής τον δικηγόρο Βασίλη Καπερνάρο,και παρόλο που ηταν στην διοικούσα επιτροπή κυριολεκτικά ήταν αφαντος.

Ούτε μια εμφάνιση, ούτε μια παρουσία ούτε μια ομιλία με πολιτική θέση και άποψη.

Μόνο γύρναγε στις εκκλησίες και ακολουθούσε κατά πόδας..Μητροπολίτες με αστραφτερες Μερσεντές βγάζοντας χριστιανικούς λόγους.

Το 2018 όταν τον συνάντησα στο Κιλκίς με συνεργάτιδα μου,του κάναμε πρόταση να συμμετάσχει στο πολιτικό φορέα "Σπαρτιάτες".

Επί έξι μήνες κρυβόταν σαν λαγός και δεν είχε το θάρρος να απαντήσει αντρίκια εάν δέχεται η όχι.

Η εντύπωση που αποκόμισα από αυτόν τον άνθρωπο είναι ότι δεν έχει το θάρρος της γνώμης του, είναι κρυψίνους, και άσχετος με την πολιτική κατάσταση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Εν ολίγοις πιστεύω ότι είναι βαλτός και επικίνδυνος".

Σε γενικές γραμμές, η ρητορική του κόμματος εξαντλείται στο "ξεπούλημα της Μακεδονίας", στους "προδότες πολιτικούς" και τους "λαθροεισβολείς".

Ως προς το πολιτικό του παρελθόν, ο Βασίλης Στίγκας είχε αποκαλύψει πως είχε ακολουθήσει τον Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Ανοιξη, είχε πάει στο κόμμα ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη και στις ΡΙΖΕΣ ενώ ήταν μέλος και της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης (ΕΛΑΣΙΝ).

Tον Μάιο του 2020 ο Βασίλης Στίγκας είχε μοιραστεί το πάνελ στην εκπομπή ΕΛΑΣΥΝ, στο κανάλι EXTRA, με το καταδικασμένο μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό, ο οποίος τότε είχε ιδρύσει την Εθνική Λαϊκή Συνείδηση (Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.).

Το μοντέλο από το GNTM υποψήφια με τους Σπαρτιάτες

Έκπληξη αποτελεί η παρουσία στο ψηφοδέλτιο των Σπαρτιατών η Δομνίκη Παπαδοπούλου, γνωστή μέσα από την παρουσία της στις τηλεοπτικές οθόνες (GNTM5 και Xfactor), καθώς ο εκκεντρικός της χαρακτήρας… δεν την άφηνε να περάσει απαρατήρητη. Η ίδια, που διαθέτει επίσης και λογαριασμό στο OnlyFans, γνωστοποίησε την υποψηφιότητά της με τους Σπαρτιάτες μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram και με τη βοήθεια του μονολόγου που είχε ερμηνεύσει μπροστά στους κριτές του GNTM 5, όπου υποδυόταν την Κλυταιμνήστρα του Αισχύλου.

Όταν το μοντέλο είχε εμφανιστεί μπροστά στους κριτές, είχε καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση, καθώς οι Βίκυ Καγιά, Γιώργος Καράβας, Τάσος Σοφρωνίου και Σοφία Χατζηπαντελή της είχαν δώσει 4 «ναι» για να περάσει στη φάση των bootcamps, όπου και κόπηκε.

Οργή στην Καλαμάτα για την αφίσα Κασιδιάρη

Οργή έχει προκαλέσει η αφίσα του κόμματος των Σπαρτιατών στο εκλογικό τους περίπτερο στην Καλαμάτα που απεικονίζει τον προφυλακισμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει ανοιχτά εκφράσει τη στήριξή του στο συγκεκριμένο κόμμα, προτρέποντας τους υποστηρικτές του να το ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Το γεγονός αυτό έχει σχολιαστεί αρνητικά από χρήστες των social media και από πολίτες της Καλαμάτας που αναρωτιούνται πως είναι δυνατό ένας καταδικασμένος να διαφημίζεται προκλητικά στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ ο ίδιος υποτίθεται ότι δεν έχει καμία σχέση με το εν λόγω κόμμα.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ την Παρασκευή 23/6, παρουσιάστηκε ρεπορτάζ για την τοποθέτηση αφίσας του Κασιδιάρη στην πρόσοψη του περιπτέρου των Σπαρτιατών.

Πρώην παράγοντας του Άρη στους Σπαρτιάτες

Το καλύτερο σας το αφήνουμε για το τέλος! Υποψήφιος με τους Σπαρτιάτες ήταν και ο Γιάννης Κόντης, ο μάνατζερ που διετέλεσε και εκτελεστικός διευθυντής στην ΠΑΕ Άρης και έφερε στην ομάδα πολλούς ποδοσφαιριστές από την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική. Ο Κόντης κατέβηκε στην Α Θεσσαλονίκης. "Την Κυριακή Οι Σπαρτιάτες Θα Είναι Στη Βουλή", είχε προφητεύσει σε σχετική συνέντευξη ο Γιάννης Κόντης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags