Facebook Pixel Πρώτη επίσκεψη Ινδού πρωθυπουργού στην Αθήνα εδώ και 40 χρόνια!
Life
| 2023-08-21 21:05:00

Πρώτη επίσκεψη Ινδού πρωθυπουργού στην Αθήνα εδώ και 40 χρόνια!

του Γεωπόλδου
Πρώτη επίσκεψη Ινδού πρωθυπουργού στην Αθήνα εδώ και 40 χρόνια!

Η προηγούμενη επίσκεψη Πρωθυπουργού της Ινδίας στην Ελλάδα ήταν τον Σεπτέμβριο του 1983, με την Ίντιρα Γκάντι

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι θα πραγματοποιήσει δύο ταξίδια στο εξωτερικό, εκτός της Συνόδου των BRICS που θα γίνει στη Νότια Αφρική, ένα στην Ελλάδα και ένα στην Ινδονησία, για να συμμετάσχει σε δύο περιφερειακές συνόδους κορυφής και να αναζωογονήσει τις σχέσεις μεταξύ Νέου Δελχί και Αθήνας.

Ο Μόντι θα ταξιδέψει πρώτα στο Γιοχάνεσμπουργκ από τις 22 έως τις 24 Αυγούστου, για να συμμετάσχει στους BRICS (Βραζιλία-Ρωσία-Ινδία-Κίνα-Νότια Αφρική). Η επίσκεψη παρακολουθείται στενά από διπλωματικούς κύκλους τόσο για ενδεχόμενη επέκταση του ομίλου, όσο και για το ενδεχόμενο διμερούς συνάντησης μεταξύ του Μόντι και του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Επιστρέφοντας από τη Νότια Αφρική, ο Μόντι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα στις 25 Αυγούστου μετά από πρόσκληση του ομολόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη Ινδού πρωθυπουργού στην Αθήνα εδώ και 40 χρόνια και οι δύο χώρες αναμένεται να αναβαθμίσουν τη σχέση τους σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική εταιρική, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, δήλωσαν πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας:

«Η Ινδία και η Ελλάδα απολαμβάνουν πολιτισμικούς δεσμούς, οι οποίοι έχουν ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια μέσω της συνεργασίας σε τομείς όπως οι θαλάσσιες μεταφορές, η άμυνα, το εμπόριο και οι επενδύσεις και οι δεσμοί μεταξύ ανθρώπων. Ο Πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη για να συζητήσουν τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης της σχέσης. Θα αλληλεπιδράσει επίσης με επιχειρηματίες και από τις δύο χώρες, καθώς και με την ινδική κοινότητα στην Ελλάδα».

Η προηγούμενη επίσκεψη ηγέτη της Ινδίας ήταν τον Σεπτέμβριο του 1983, όταν η τότε πρωθυπουργός Ίντιρα Γκάντι είχε έρθει στη χώρα μας.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε επισκεφθεί την Ινδία τρεις φορές – τον Νοέμβριο του 1984 για την κηδεία της Ίντιρα Γκάντι, τον Ιανουάριο του 1985 για μια σύνοδο κορυφής για τον πυρηνικό αφοπλισμό και τον Ιανουάριο του 1986, ως κύριος προσκεκλημένος για τον εορτασμό της Ημέρας της Δημοκρατίας της Ινδίας.

Αμέσως πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των G20 που θα φιλοξενηθεί από την Ινδία στις 9-10 Σεπτεμβρίου, ο Μόντι αναμένεται να ταξιδέψει στην Ινδονησία στις 6-7 Σεπτεμβρίου για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής Ινδίας-Asean και Ανατολικής Ασίας.

ΠΗΓΗ: Newsbreak.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags