Facebook Pixel Κίνηση υψηλού κινδύνου! Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στις 5 Σεπτεμβρίου
Life
| 2023-08-28 04:33:00

Κίνηση υψηλού κινδύνου! Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στις 5 Σεπτεμβρίου

του Γεωπόλδου
Κίνηση υψηλού κινδύνου! Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στις 5 Σεπτεμβρίου

Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών γίνεται με τα κοινοβούλια σε θερινές διακοπές και χωρίς ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών εκατέρωθεν, παρά την προφανή κρισιμότητα της ατζέντας και των στιγμών

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, θα έχει στις 5 Σεπτεμβρίου στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ θα πραγματοποιηθεί με το βλέμμα και στο πιθανό τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του OHE, η οποία θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα πραγματοποιήσει, στις 5 Σεπτεμβρίου, επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας, Hakan Fidan.

Οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων, καθώς και για περιφερειακές εξελίξεις».

Το παρασκήνιο

Πρέπει να σημειωθεί ότι Αθήνα και Άγκυρα έθεσαν και εμπράκτως εκτός διμερούς διαλόγου το Κυπριακού, διατηρώντας χαμηλούς τόνους εκατέρωθεν για το επεισόδιο στην Πύλα.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε όμως ένα uptic στην ένταση, καθώς η Τουρκία πραγματοποίησε δύο παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο, επ αφορμής της συνάντησης των ηγετών από τα Βαλκάνια και τη Βαλτική στην Αθήνα. Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για απειλές που έχει αντιμετωπίσει η Ελλάδα από τον ιστορικό αναθεωρητισμό και ολοκληρωτικά καθεστώτα, σημειώνοντας βέβαια… ότι αυτά ήταν στο παρελθόν. Άμεσα, ήρθε η αντίδραση της Άγκυρας, μέσω των παραβιάσεων, καθιστώντας σαφές ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται… και ότι τα διεθνή φόρα δεν προσφέρονται για τη δημιουργία εντυπώσεων.

 ΠΗΓΗ: crisisminitor.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags