Facebook Pixel Οι Αμερικανοί ετοιμάζουν κυρώσεις σε 5 τουρκικές εταιρείες!
Life
| 2023-09-16 02:31:00

Οι Αμερικανοί ετοιμάζουν κυρώσεις σε 5 τουρκικές εταιρείες!

του Γεωπόλδου
Οι Αμερικανοί ετοιμάζουν κυρώσεις σε 5 τουρκικές εταιρείες!

Οι κυρώσεις αυτές, που αφορούν περισσότερες από 150 οντότητες που ασχολούνται κυρίως με τη ναυτιλία και το εμπόριο, απευθύνονται σε όσους κατηγορούνται ότι βοήθησαν στην επισκευή σκαφών που σχετίζονται με τον αμυντικό τομέα της Ρωσίας και διευκόλυναν τη μεταφορά “αγαθών διπλής χρήσης”.

Η αμερικανική κυβέρνηση, υπό τον πρόεδρο Μπάιντεν, ετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις σε πέντε τουρκικές επιχειρήσεις και ένα άτομο από την Τουρκία αυτή την Πέμπτη, θεωρώντας τους υπεύθυνους για την παροχή βοήθειας προς τη Ρωσία για την παράκαμψη των κυρώσεων που επιβλήθηκαν λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσής της με την Ουκρανία.

Οι κυρώσεις αυτές, που αφορούν περισσότερες από 150 οντότητες που ασχολούνται κυρίως με τη ναυτιλία και το εμπόριο, απευθύνονται σε όσους κατηγορούνται ότι βοήθησαν στην επισκευή σκαφών που σχετίζονται με τον αμυντικό τομέα της Ρωσίας και διευκόλυναν τη μεταφορά “αγαθών διπλής χρήσης”. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την περαιτέρω απομόνωση της Ρωσίας με στόχο των περιορισμό των οικονομικών της δραστηριοτήτων. Η χρονική συγκυρία είναι ευαίσθητη, δεδομένης της προσδοκίας των ΗΠΑ ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στην επικείμενη τουρκική κοινοβουλευτική σύνοδο του Οκτωβρίου. Παρά τις εκτεταμένες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της μετά την εισβολή στην Ουκρανία, οι εμπορικές διαδρομές μέσω της Τουρκίας και άλλων κόμβων παρέμειναν λειτουργικές. Αυτό έχει οδηγήσει τις ΗΠΑ να προειδοποιούν σταθερά την Άγκυρα για περιορισμό των εξαγωγών πρώτων υλών, χημικών και ημιαγωγών προς την Μόσχα. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνεργάζονται ενεργά με την Τουρκία για να περιορίσουν κάθε βοήθεια προς τη Ρωσία για την αποφυγή των κυρώσεων.

Ο ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών υπογράμμισε στο Reuters τις συνεχείς προσπάθειες των ΗΠΑ (επί ενάμιση χρόνο) που έχουν ως σκοπό να επικοινωνήσουν τους σημαντικούς κινδύνους που ενέχει το εμπόριο με οντότητες στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις και οι οποίες συνδέονται με τις στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας. Σε μια λεπτομερή ανάλυση, το Υπουργείο Οικονομικών αποκάλυψε τα σχέδια για την επιβολή κυρώσεων στις εταιρείες Margiana Insaat Dis Ticaret και Demirci Bilisim Ticaret Sanayi. Η Ρωσία φέρεται να εξαρτάται από αυτές στον τομέα εισαγωγής αγαθών διπλής χρήσης που είναι απαραίτητα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στην Ουκρανία. Η πρώτη φέρεται να διευκόλυνε πολυάριθμες αποστολές σε ρωσικές εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις και οι οποίες εμπλέκονται στην αλυσίδα εφοδιασμού μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ενώ η δεύτερη εξήγαγε αισθητήρες και όργανα μέτρησης στη Ρωσία.

Επιπλέον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προτίθεται να επιβάλει κυρώσεις στις εταιρείες Denkar Ship Construction, ID Ship Agency (μαζί με τον ιδιοκτήτη της Ilker Dogruyol) και CTL Limited για τους αντίστοιχους ρόλους τους στην παροχή βοήθειας στον αμυντικό τομέα της Ρωσίας. Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, κινείται σε μια λεπτή πορεία, προσπαθώντας να διατηρήσει φιλικές σχέσεις τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία. Παρά την αντίθεσή της στις κυρώσεις, η Τουρκία διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε παράκαμψη στο έδαφός της που βοηθά τον ρωσικό στρατό.

ΠΗΓΗ: futurewarfare.gr

Γεωπόλδος Opinion: Όπως αναφέρουν πηγές, περισσότεροι από 150 στόχοι - περιλαμβανομένης της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ρωσίας καθώς και εταιρειών στην Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Γεωργία - είναι μεταξύ των οντοτήτων στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις. Το πακέτο κυρώσεων είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν επιβληθεί ποτέ από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και τα Υπουργεία Οικονομικών στην ιστορία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags