Facebook Pixel Ο Καλεντερίδης δένει τις λεπτομέρειες της αποπομπής Μενέντεζ! Γιατί τον ήθελε εκτός ο Ερντογάν;
Life
| 2023-09-28 06:35:00

Ο Καλεντερίδης δένει τις λεπτομέρειες της αποπομπής Μενέντεζ! Γιατί τον ήθελε εκτός ο Ερντογάν;

του Γεωπόλδου
Ο Καλεντερίδης δένει τις λεπτομέρειες της αποπομπής Μενέντεζ! Γιατί τον ήθελε εκτός ο Ερντογάν;

Ο στρατηγικός αναλυτής μίλησε για τις περιπέτειες του Φιλέλληνα Αμερικανού γερουσιαστή.

Η αποπομπή του Μπομπ Μενέντεζ λόγω δωροδοκίας αποτελεί σίγουρα ένα πολύ ισχυρό πλήγμα για τα εθνικά συμφέροντα. Γιατί ο Αμερικανός γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στο Κογκρέσσο προωθούσε τις ελληνικές θέσεις και μάλιστα πιο δυναμικά από Έλληνες πολιτικούς. 

"Ζω για να δω και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να φεύγει από την Κύπρο" είχε δηλώσει ο Μενέντεζ για την τουρκική κατοχή στη Μεγαλόνησο, κάτι που δείχνει πόσο συνειδητοποιημένος ήταν γύρω από αυτά τα κρίσιμα θέματα.

Μιλώντας στην τηλεόραση της "Ναυτεμπορικής" ο Σάββας Καλεντερίδης έδεσε όλες τις λεπτομέρειες της απομπής του Μενέντεζ και εξήγησε γιατί τον ήθελε εκτός μάχης ο Ερντογάν. Επεσήμανε, ότι η καχυποψία καταντά πολλές φορές κουραστική. Ωστόσο η συγκυρία που ήρθε αυτήν την εξέλιξη δεν είναι τυχαία, λόγω των F-16. Ο στρατηγικός αναλυτής θεωρεί, ότι ήταν μία κίνηση καλής θέσης των ΗΠΑ προς Ερντογάν. Έβγαλαν το μεγαλύτερο εμπόδιο για να πάρει η Τουρκία τα F-16. Σε αντάλλαγμα οι Τούρκοι πρέπει να ανάψουν πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags