Απολαυστική ήταν η πρεμιέρα της εκπομπής «Leaders» στο StarX.gr! Ο Ιωάννης Μάζης έκανε ποδαρικό και έδωσε ρεσιτάλ από ατάκες. Ο καθηγητής Γεωπολιτικής δεν δίστασε να σχολιάσει την «στέψη» Κασσελάκη στον προεδρικό θώκο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με προβληματίζει η υπερπροβολή της ιδιωτικής του ζωής», ανέφερε ο κ. Μάζης και συμπλήρωσε με νόημα: «Γιατί τον αδικούν έτσι;».

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ ανέλυσε, γιατί η Κύπρος δεν πρέπει να βγαίνει από την εξίσωση των ελληνοτουρκικών και γιατί πρέπει να υποβάλλει αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ. «Η ελληνική πολιτική ελίτ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Κύπρος κάνει τον ελληνισμό μεγάλο παράγοντα», ανέφερε για να τονίσει, ότι το στρατηγικό βάθος της Ελλάδας είναι η Μεγαλόνησο και έστειλε το μήνυμα: «Η Κύπρος θέλει δόγμα απελευθέρωσης και μια σοβαρή πολιτική. Αν η Κύπρος πέσει, δηλαδή διχοτομηθεί ή γίνει μία δήθεν διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, το νησί θα τελειώσει».

Παράλληλα εξήγησε το παιχνίδι που παίζει ο Ερντογάν με τη Δύση «εργαλειοποιώντας» το μεταναστευτικό και προσπαθώντας  να ελέγξει τις τρεις εισόδους και εξόδους της Μεσογείου: Σουέζ, Γιβραλτάρ, Δαρδανέλια.

Δεν παρέλειψε όμως να σχολιάσει και τις καταστροφές που υπέστη η Ελλάδα. «Νέα Αγχίαλος, Στεφανοβίκειο. Οι Τούρκοι αντλούν τα καλύτερα συμπεράσματα υπέρ τους», ανέφερε.

Επιφύλαξε όμως και μία πολύ μεγάλη ατάκα για το γνωστό Think Tank «ΕΛΙΑΜΕΠ», το οποίο είναι γνωστό για τις υποχωρητικές του θέσεις στα ελληνοτουρκικά ζητήματα και επηρεάζει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. «Ξέρετε πώς λέγονται τα Think Tank τα νέα ελληνικά; Ντενεκέδες σκέψης», ανέφερε.

Δείτε τη συνέντευξη του Ιωάννη Μάζη στον Ηλία Παπανικολάου: