Facebook Pixel Αποκάλυψη Καλεντερίδη! Ποιό είναι το τεράστιο γεωπολιτικό παίγνιο που εγκλωβίζει το Ισραήλ;
Life
| 2023-10-18 00:29:00

Αποκάλυψη Καλεντερίδη! Ποιό είναι το τεράστιο γεωπολιτικό παίγνιο που εγκλωβίζει το Ισραήλ;

του Γεωπόλδου
Αποκάλυψη Καλεντερίδη! Ποιό είναι το τεράστιο γεωπολιτικό παίγνιο που εγκλωβίζει το Ισραήλ;

Ο στρατηγικός αναλυτής μίλησε για τις συνθήκες που διαμορφώνονται πριν τη χερσαία επιχείρηση στη λωρίδα της Γάζας.

Για τεράστιο γεωπολιτικό παίγνιο που εγκλωβίζει το Ισραήλ έκανε λόγο ο Σάββας Καλεντερίδης. Ο στρατηγικός αναλυτής, μιλώντας στην τηλεόραση της «Ναυτεμπορικής» υποστήριξε, ότι η επίθεση της Χαμάς που κόστισε τη ζωή σε 1300 Ισραηλινούς (αλλά και πάνω από 2500 Παλαιστίνιους με τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα) οδήγησε από τη μία στο να επαναφερθεί το Παλαιστινιακό ως θέμα της διεθνούς επικαιρότητας και από την άλλη να καταρρεύσει το σχέδιο εξομάλυνσης του Ισραήλ με τον αραβικό κόσμο, μέσω του των συμφωνιών του Αβραάμ!

Επιπλέον επέφερε ένα καίριο πλήγμα στην αίσθηση ασφάλειας του Ισραήλ (επικρατεί τρόμος στην κοινωνία και ανασφάλεια), αλλά και στο κύρος του. Η καθυστέρηση της έναρξης της χερσαίας επίθεσης, που θα δικαιολογούσε στα μάτια της διεθνούς κοινότητας την κίνηση ως αντίδραση για την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε, λειτουργεί εις βάρος του.

Και η Χαμάς όμως με το Ιράν επιθυμεί να μπει το Ισραήλ να μπει στη Γάζα, όπου η αντίσταση εντός μίας πυκονκατοικημένης πόλης θα πάρει άλλη μορφή λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής, στην οποία έχουν κατασκευαστεί υπόγειες σύραγγες που κρύβουν όπλα και ανθρώπινο δυναμικό. Άρα οι απώλειες είναι δεδομένες, γι’αυτό το Ισραήλ βρίσκεται σε δίλημμα.

Ο Σάββας Καλεντερίδης ανέλυσε επίσης τον ρόλο της Τουρκίας στο ζήτημα, φωτίζοντας τη στάση Ερντογάν που από τη μία πλευρά το έπαιζε μεσολαβητής και τηρούσε ίσες αποστάσεις και μετά από μερικές μέρες το έργο γύρισε και καταφέρθηκε εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Δείτε την παρέμβαση του Σάββα Καλεντερίδη:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags