Αιχμηρό μήνυμα προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε ο Ηλίας Παπανικολάου στην εκπομπή «LEADERS» τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023. Ο διευθυντής σύνταξης του δελτίου ειδήσεων του STAR έκανε πολιτικό σχόλιο με νόημα με αφορμή τη μεγάλη εικόνα που προέκυψε από τις τελευταίες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, δηλαδή το 70% της αποχής, αλλά και τη μεγάλη ήττα σε μεγάλους Δήμους της χώρας, που είναι μία εξέλιξη η οποία πρέπει να προβληματίζει την κυβέρνηση.

«Τελείωσαν οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Απορώ εκεί στη Νέα Δημοκρατία, όσοι έχουν απομείνει και είναι πραγματικά δεξιοί, υπάρχουν πατριώτες στη Νέα Δημοκρατία, πως δεν έχουν καταλάβει που πάει η κοινωνία.

Στις πρόσφατες εκλογές Βελόπουλος, Σπαρτιάτες, Νίκη, πήραν ένα μεγάλο ποσοστό όλοι μαζί. Πώς δεν έχουν καταλάβει, ότι το πολύχρωμο του Μπακογιάννη, το πολύχρωμο του Ζέρβα δεν το θέλει πια ο ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας; Δεν έχουν καταλάβει, ότι η μεγάλη νίκη Μουντζούρη οφείλεται επειδή στάθηκε ενάντια στις μεταναστευτικές ροές, όπως η νίκη Τοψίδη στη Θράκη που στάθηκε απέναντι και στο τουρκικό προξενείο;

Δεν έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος που αυτοπροσδιορίζεται ως πατρωτικός δεν θέλει ουράνιο τόξο στη ζωή του; Μην ψάχνεστε κ. Μητσοτάκη ότι πήρατε το μήνυμα της κοινωνίας, αν δεν παίρνετε το μήνυμα του κεντροδεξιού ψηφοφόρου που λέει «δεν θέλω άλλη πολυχρωμία. Θέλω να γνωρίζω το πλαίσιο, στο οποίο βρίσκομαι. Θέλω εθνική ασφάλεια. Θέλω να είμαι εθνικά ισχυρός. Θέλω να είμαι εθνικά ισχυρός και στη συνέχεια θέλω να είμαι εθνικά ισχυρός». Μην ψάχνεστε γύρω γύρω. Γιατί έχω μάθε, ότι και οι παρέες σας είναι λίγο περίεργες, είναι λίγο διεθνιστικές. Η λύση για τη ΝΔ είναι στα δεξιά της. Υπάρχει άφθονο πολιτικό λίπος εκεί!», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Παπανικολάου.