Facebook Pixel New York Times: Τέλος του πολέμου στην Ουκρανία με παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία
Life
| 2023-12-31 10:42:00

New York Times: Τέλος του πολέμου στην Ουκρανία με παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία

Sportdog Team
New York Times: Τέλος του πολέμου στην Ουκρανία με παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία

Η αμερικανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να «χάσει» αυτή την ευκαιρία για να επιτύχει πιθανή κατάπαυση του πυρός.

Υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία τάσσεται η αμερικανική εφημερίδα «New York Times» κάνοντας λόγο για εκχώρηση εδαφών στη Ρωσία.

Η αμερικανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να «χάσει» αυτή την ευκαιρία για να επιτύχει πιθανή κατάπαυση του πυρός.

Οι New York Times θεωρούν ότι η Ουκρανία δεν χρειάζεται να ανακτήσει όλη της την επικράτεια για να βγει νικήτρια από τον πόλεμο, αλλά ότι μια «ισχυρή, ανεξάρτητη, ευημερούσα και ασφαλής» με δυτικό προσανατολισμό Ουκρανία είναι επίσης μια νίκη.

Το άρθρο καλεί τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις κατάπαυσης του πυρός και να μην δει τις διαπραγματεύσεις ως ήττα, κατηγορώντας σιωπηρά τον Zelensky –όχι τον Putin– για την απουσία σοβαρών διαπραγματεύσεων.

Η ρητορική του Κρεμλίνου τόσο στο διεθνές όσο και στο εγχώριο κοινό έχει επανειλημμένα υποδείξει ότι η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται να διαπραγματευτεί καλή τη πίστει με την Ουκρανία ή τη Δύση και σκοπεύει να επιτύχει τους μαξιμαλιστικούς στόχους της στην Ουκρανία οι οποίοι είναι εντελώς ασύμβατοι με μια ισχυρή, ανεξάρτητη ή ασφαλή Ουκρανία.

Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Medvedev έδωσε για παράδειγμα μια συνέντευξη στις 28 Δεκεμβρίου, στην οποία απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων το 2024 δηλώνοντας ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί και ότι οι στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία παραμένουν ο «αφοπλισμός των ουκρανικών στρατευμάτων» και «η απόρριψη από το σημερινό ουκρανικό κράτος της ιδεολογίας του νεοναζισμού, επίσης ο πόλεμος θα συνεχιστεί έως ότου η Ρωσία επιτύχει την αλλαγή καθεστώτος στην Ουκρανία και ισχυρίστηκε επίσης ότι η Οδησσός, η πόλη Dnipro, το Kharkiv, το Mykolaiv και το Κίεβο (κανένα από τα οποία η Ρωσία δεν κατέχει σήμερα) είναι «Ρωσικές πόλεις» και παραπονέθηκε ότι εξακολουθούν να επισημαίνονται ως ουκρανικές πόλεις στους χάρτες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags