Facebook Pixel Συναγερμός από Μανώλη Κωστίδη! Η Τουρκία ετοιμάζεται - Ανατρέπονται οι ισορροπίες στο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2024-01-05 00:29:00

Συναγερμός από Μανώλη Κωστίδη! Η Τουρκία ετοιμάζεται - Ανατρέπονται οι ισορροπίες στο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Συναγερμός από Μανώλη Κωστίδη! Η Τουρκία ετοιμάζεται - Ανατρέπονται οι ισορροπίες στο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Εμείς σταματήσαμε εξοπλισμούς και η Τουρκία τρέχει μεγάλο πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών και υποβρυχίων

 Τουρκία συνεχίζει τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Ναυπηγεί τρεις φρεγάτες σε τρία ναυπηγεία και άλλα έξι υποβρύχια. Μάλιστα, όλα τα ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα των φρεγατών είναι τουρκικής κατασκευής. Όλα αυτά ανέφερε ο στρατιωτικός αναλυτής Μετέ Γιασάρ.

«Αυτή εδώ είναι η φρεγάτα Istanbul της κλασης Ε. Σε αυτό το πλοίο όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα, τα οπλικά συστήματα και τα ραντάρ είναι τουρκικής κατασκευής. Εκτός απο τους κινητήρες δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να είναι ξένης κατασκευής. Aυτή τη στιγμή ταυτόχρονα τρεις φρεγάτες ναυπηγούνται σε τρία τουρκικά ναυπηγεία.  Αυτά θα παραδοθούν στο τουρκικό ναυτικό.

Και συνέχισε: «Επίσης ναυπηγούνται άλλα δυο πλοία με τις δυνατότητες της κλάσης του. Εθνικού πλοίου Milgem Eπίσης ένα υποβρύχιο παραδόθηκε και συνεχίζεται παράλληλα η ναυπήγηση 5 υποβρυχίων. Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι αυτό; Eδώ μιλάμε για ταυτόχρονη ναυπήγηση . Εδὠ δεν αναφέρομαι σε μικρότερης κλάσης πλοία, όπως πυραυλακάτους, πλοία της ακτφυλακής κτλ. Εδώ μιλάμε για ναυπηγήσεις μεγάλων πλοίων και υποβρυχίων τα οποία θα ενταχθούν στο τουρκικό Ναυτικό».

Η Τουρκία έβαλε και έναν άλλο τομέα στην εξοπλιστική εξίσωση! Η κουβέντα για τα F-16 εκκρεμεί, καθότι ακόμα η έγκριση της εισόδου της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν έχει περάσει από τη γενική συνέλευση του τουρκικού κοινοβουλίου, το οποίο ανοίγει στις 15 Ιανουαρίου μετά τη χειμερινή διακοπή του. Έτσι συνεχίζεται το παζάρι με έναν άλλο τρόπο. Η Τουρκία προτείνει την συμπαραγωγή των κινητήρων των F-16, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στο τουρκικό «εθνικό μαχητικό» ΚΑΑΝ.

 «H Toυρκία κατέθεσε αίτημα στις ΗΠΑ για  συμπαραγωγή των κινητήρων F-110 της General Electric που χρησιμοποιούνται στα F-16 αλλά και στο εθνικό μαχητικό Kaan. Έχει αναφερθεί πως μέχρι να κατασκευαστεί ο εθνικός κινητήρας, στο εθνικό μαχητικό Kaan θα χρησιμοποιείται ο κινητήρας F-110 και για να υπάρχει μαζική προμήθεια υπάρχει το αίτημα της συμπαραγωγής στην Τουρκία. Πάντως η Τουρκία έχει επαφές και με την βρετανική  Rolls Royce για συμπαραγωγή κινητήρων . Αν και έχουν προχωρήσει οι επαφές δεν υπήρξε συμφωνία στο σχήμα της κοινοπραξίας», αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο TGRT HABER.

Geopoldos's Opionion: Η Τουρκία συνεχίζει τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, σε δύο χρόνια αναμένεται να ανατραπούν ισορροπίες στο Αιγαίο λόγω των σκαφών που ναυπηγούνται στη γειτονική χώρα. Την ίδια ώρα η Ελλάδα πάγωσε την απόκτηση φρεγατών και δεν προχώρησε στην κατασκευή τέταρτης Belharra. "Η Τουρκία κοιτάει το μέλλον της" ανέφερε χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής του καναλιού στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στην Αθήνα και συμμετείχε ζωντανά στην εκπομπή της πρωινής ζώνης. Η χώρα μας γιατί δεν κοιτάει το δικό της μέλλον; Νομίζω, ότι ο Κωστίδης μας ανοίγει πολύ ωραία τα μάτια με τέτοια ρεπορτάζ. Δείτε παρακάτω:

@infoxak SOS! H Τουρκία ανατρέπει τις ισορροπίες στη θάλασσα #Turkey #navaldefense #defence #Greece #nationaldefense ♬ original sound - XAK

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags