Facebook Pixel ΣΥΡΙΖΑ - Στέφανος Κασσελάκης: Δεν το τόλμησε ούτε ο Τσίπρας - Νέα αποχώρηση βόμβα στον ΣΥΡΙΖΑ, διώχνει κορυφαίο όνομα ο Κασσελάκης!
Life
| 2024-01-18 08:41:00

Δεν το τόλμησε ούτε ο Τσίπρας - Νέα αποχώρηση βόμβα στον ΣΥΡΙΖΑ, διώχνει κορυφαίο όνομα ο Κασσελάκης!

Sportdog Team
Δεν το τόλμησε ούτε ο Τσίπρας - Νέα αποχώρηση βόμβα στον ΣΥΡΙΖΑ, διώχνει κορυφαίο όνομα ο Κασσελάκης!

Τον "καθαρίζει" ο πρόεδρος, φτιάχνε δικό του κόμμα! Ουδείς περίμενε πριν μερικούς μήνες πως μπορεί να φύγει ο συγκεκριμένος. Σίγουρα πρόκειται για μία εξέλιξη που θα φέρει τα πάνω κάτω στην αξιωματική αντιπολίτευση...

Εδώ και καιρό, μετά τις πρώτες διαγραφές, κυκλοφορεί ότι όταν θα αποφασίσει να γίνει ηγέτης ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης δεν θα διστάσει να προχωρήσει στη διαγραφή του Παύλου Πολάκη. Αν και το είχα εκτιμήσει, ομολογώ ότι δεν περίμενα ότι θα ερχόταν σε τόσο κοντινό διάστημα η κρίση στις σχέσεις των δύο ανδρών. Απεναντίας, πίστευα ότι κάτι τέτοιο θα επέλθει μετά τις Ευρωεκλογές. Παρά ταύτα, ήδη μιλάμε για μια σφοδρή κόντρα στο παρασκήνιο ανάμεσα στον Κασσελάκη και τον Πολάκη, με τον πρώτο να στέλνει τελεσίγραφο προς τον δεύτερο. Όσοι γνωρίζουν το σχετικό παρασκήνιο λένε ότι ο βασικός λόγος που οδήγησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο τράβηγμα του χαλιναριού προς τον Πολάκη έχει να κάνει με το γεγονός ότι με τη γενικότερη στάση του υπονόμευε κάθε μετριοπαθή προσπάθεια από την πλευρά Κασσελάκη. Συγκεκριμένα, ο νέος ένοικος της Κουμουνδούρου φαίνεται ότι δέχεται πιεστικές εισηγήσεις για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη διαγραφή Πολάκη, τις οποίες εν πολλοίς έχει υιοθετήσει.

Το ψηφοδέλτιο των Χανίων

– Ένας δεύτερος λόγος που έχει βγάλει στα κεραμίδια τον Πολάκη έχει να κάνει με την απόφαση του προέδρου Κασσελάκη να είναι υποψήφιος στα Χανιά. Στην περίπτωση αυτήν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τον δούμε να μένει εκτός Βουλής, από τη στιγμή που θα κρατήσει την έδρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά, εκείνο που δεν έχει σκεφτεί ο αψύς Σφακιανός είναι ότι με τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα, ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να ξαναδούμε εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ από τα Χανιά. Γι’ αυτό το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να διεκδικήσει από τον αρχηγό Στέφανο να τον μετακινήσει από την Κρήτη σε μία από τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της Αθήνας.

Το σενάριο του νέου κόμματος

– Κάποια στιγμή σάς είχα γράψει ότι ο Πολάκης μέσα στον χρόνο θα διεκδικήσει ένα μερίδιο από την εκλογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να προχωρήσει στη δημιουργία δικού του πολιτικού φορέα. Έχω την αίσθηση ότι εσχάτως αρχίζουν να ωριμάζουν οι σχετικές συνθήκες.

Πηγή: powergame.gr

Στέφανος Κασσελάκης: Το 62% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Δημοσκόπηση ALCO

Περαιτέρω πτώση, σε δημοσκοπικό επίπεδο, σημείωσε η δημοτικότητα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που έκανε η ALCO για λογαριασμού του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, το 62% των ερωτηθέντων πολιτών απάντησε ότι έχει αρνητική γνώμη για τον ίδιο.

Στον αντίποδα, μόλις το 18% των ερωτηθέντων πολιτών απάντησε ότι έχει θετική γνώμη για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη. Το «δεν ξέρω/δεν απαντώ» έπιασε ποσοστό 20%.

 

Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί

Όσον αφορά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το 48% έχει αρνητική γνώμη, το 40% θετική και το 12% απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Το 50% έχει αρνητική άποψη για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη με το 29% να έχει θετική γνώμη και το 21% να λέει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Σχετικά με τον αρχηγό των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα το 67% έχει αρνητική γνώμη, το 28% λέει «δεν ξέρω/δεν απαντώ», ενώ, το 5% εκφράζει θετική άποψη.

Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός συγκεντρώνει 59% στην αρνητική άποψη, 30% στην κατηγορία «δεν ξέρω/δεν απαντώ» και 11% στη θετική.

Σε σχέση με την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου το 64% εκφράζει αρνητική γνώμη, το 20% θετική και το 16% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags