Facebook Pixel Fake News των Τούρκων οι κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες!
Life
| 2024-02-04 01:14:00

Fake News των Τούρκων οι κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες!

του Γεωπόλδου
Fake News των Τούρκων οι κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες!

Υπάρχει συνεργασία, αλλά καμία συνδιαχείριση

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο αναφέρει με σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας.

Επισημαίνει ότι τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου για δήθεν κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας κατά τις συναντήσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στην Άγκυρα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια και των αντιπροσωπειών τους συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών και αποφασίστηκε πως Ελλάδα και Τουρκία θα συνεργασθούν για την κοινή καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και της λαθρεμπορίας μεταναστών.

Κατά τις συναντήσεις των δυο υπουργών και των αντιπροσωπειών τους αξιολογήθηκαν παράλληλα οι τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας και κυρίως της επικοινωνίας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της τουρκικής Ακτοφυλακής επί του πεδίου ώστε να είναι πλέον αποτελεσματική η αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τουρκικά δημοσιεύματα

Το θέμα είχε προκύψει μετά από δημοσίευμα της τουρκικής αντικυβερνητικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ με τίτλο «Συνεργασία κατά της λαθρεμπορίας ανθρώπων: Ετοιμάζονται κοινές τουρκοελληνικές περιπολίες».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφερόταν στην επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος επισκέφθηκε την Τουρκία στις 19 Ιανουαρίου και συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

Η συνάντηση αυτή φαίνεται ότι ηταν αποδοτική, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι υπηρεσίες ακτοφυλακής των δυο χωρών αποφάσισαν να βρίσκονται σε επαφή όταν διεξάγουν περιπολίες για να αποτρέψουν το λαθρεμπόριο ανθρώπων.

Είναι η απαρχή για κοινές δραστηριότητες αντί για τις παράλληλες δράσεις στη θάλασσα που γίνονταν ως τώρα. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Τζουμχουριέτ, το σχέδιο των κοινών περιπολιών συζητήθηκε από τους αρχηγούς της ακτοφυλακής των δύο χωρών κατά την επίσκεψη Στυλιανίδη στην Τουρκία τον περασμένο μήνα. Λέγεται δε ότι η τουρκική αστυνομία εντόπισε και εξάρθρωσε κυκλώματα δουλεμπόρων στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη χάρη σε πληροφορίες που παρείχαν οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών. Το ρεπορτάζ της σημερινής Τζουμχουριέτ αναπαράγεται και από τα τουρκικά ενημερωτικά σάιτ.

ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags