Facebook Pixel Sportdog.gr | Το απόλυτο τρικ Τσίπρα για να… τελειώσει τον Κασσελάκη - "Πρόεδρος με 70%" - Έρχεται το νέο κόμμα
Life
| 2024-02-23 22:57:00

Το απόλυτο τρικ Τσίπρα για να… τελειώσει τον Κασσελάκη - "Πρόεδρος με 70%" - Έρχεται το νέο κόμμα

Sportdog Team
Το απόλυτο τρικ Τσίπρα για να… τελειώσει τον Κασσελάκη - "Πρόεδρος με 70%" - Έρχεται το νέο κόμμα

Ραγδαίες οι εξελίξεις όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνολικά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει έτοιμο το πλάνο της επιστροφής του, καθώς δεν του αρέσει να βγει από τώρα στην σύνταξη!

Από τις αρχές της εβδομάδας γράφτηκε ότι ο πρόεδρος Τσίπρας έχει αποφασίσει να τελειώνει με τον διάδοχό του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Επί της ουσίας σας είχα προαναγγείλει αυτό που συνέβη χθες με τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού. Το τελευταίο διάστημα όλοι, μα όλοι όσοι συνομιλούν με τον αρχηγό Αλέξη, τον προέτρεπαν να βγει και να μιλήσει. Μάλιστα, ο γνωστός δημοσκόπος Νίκος Μαραντζίδης θεωρούσε ότι τώρα ήταν το απόλυτο timing. Σε μια κλειστή συνάντηση, στην οποία πήραν μέρος κάτι πολύ στενοί του Αλέξη, αν δεν κάνω λάθος το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, αποφασίστηκε να… χτυπήσει. Από τη στιγμή που αποφάσισε να μην πάει στο Συνέδριο, έκρινε σκόπιμο να κάνει μια δήλωση και να ζητήσει την παραίτηση Κασσελάκη. Και το έκανε παρά το γεγονός ότι γνώριζε καλύτερα από τον καθένα ότι αν κάτι δεν θα έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν να παραιτηθεί.

…και τι περιμένει ο Τσίπρας

– Όπως λοιπόν είχε προβλέψει ο πρόεδρος Τσίπρας, ο Κασσελάκης όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, αλλά απεναντίας σήκωσε το γάντι και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δρομολογήσει τις εσωκομματικές διαδικασίες με σκοπό την ανανέωση της κομματικής εντολής στο πρόσωπό του. Με δεδομένο ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να είναι υποψήφιος, προκειμένου να παραλάβει ένα κόμμα που άφησε στο 18% και τώρα βρίσκεται στο 8%, δεν έχει αυταπάτες για το ποιος θα επικρατήσει. Ωστόσο, αυτό είναι, όπως καταλαβαίνω, και το ζητούμενο. Να ξανακερδίσει ο Κασσελάκης και αυτομάτως να απελευθερωθούν οι δυνάμεις που έχουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση ενός κόμματος τύπου «Ελιάς». Με απλά λόγια, από τη στιγμή που θα επικρατήσει εκ νέου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και η παρέα του, αν δεν διαγραφούν, θα αποχωρήσουν, έχοντας βάλει πλώρη για νέες πολιτικές περιπέτειες. Αυτό άλλωστε δείχνει να επιθυμεί και ο πρόεδρος Στέφανος. Ένα καθαρό από τις αμαρτίες του παρελθόντος κόμμα, απαλλαγμένο από τα όποια βαρίδια και κυρίως από τις όποιες εξαρτήσεις.

Χωρίς αντίπαλο στις εκλογές

– Αν επιβεβαιωθούν τα όσα κυκλοφόρησαν από την ώρα που προέκυψε η εκ νέου προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες, τότε εκτιμώ ότι ο πρόεδρος Κασσελάκης θα καταφέρει επικράτηση που θα προσεγγίζει το 70%. Κι αυτό διότι οι υποψηφιότητες του Φάμελλου και του Τεμπονέρα απλά θα νομιμοποιήσουν την όλη διαδικασία. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να σηκώσει το γάντι που του είχε πετάξει λίγη ώρα νωρίτερα ο προκάτοχός του στην Κουμουνδούρου.

Πλατφόρμα από τους Τσιπρικούς

– Από τα λίγα που κατάφερα να συλλέξω, δεν αποκλείω τις επόμενες μέρες να δούμε ακόμη και μια ομάδα στελεχών να αποχωρεί από το κόμμα του προέδρου Κασσελάκη. Επίσης, αν κρίνω από κάτι καλές πηγές, θεωρώ περισσότερο από πιθανό να κατατεθεί και μια πλατφόρμα από ιδέες και θέσεις που θα αμφισβητούν επί της ουσίας τα όσα υποστήριξε κατά την έναρξη των εργασιών του 4ου Συνεδρίου ο πρόεδρος Στέφανος.

 

Με δημοψήφισμα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

– Αν τελικώς παραμείνουν στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι μόνοι που θα μετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι νυν ευρωβουλευτές Αρβανίτης και Κουντουρά. Όλοι οι υπόλοιποι θα αναδειχθούν μέσα από δημοψήφισμα που θα οργανώσει ο Κασσελάκης. Μάλιστα, αν κατάλαβα καλά, δεν θα είναι ούτε το πρώτο, αλλά ούτε και το τελευταίο. Απεναντίας, για κάθε κρίσιμη κομματική απόφαση θα «βαράει» και από ένα δημοψήφισμα.

! Μετά τη χθεσινή παρέμβαση που έφερε τα πάνω κάτω, ο πρόεδρος Τσιπρας είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες να παραχωρήσει και συνέντευξη, κάνοντας πιο λιανά τα όσα επικαλέστηκε στη δήλωσή του. Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, ο πρώην πρωθυπουργός δυσκολεύεται να δεχτεί ότι στα 49 του έχει βγει οριστικά στη σύνταξη.

Νέα παρέμβαση και από τον Στέφανο

– Εκτός από τον Τσίπρα, παρέμβαση, και μάλιστα ακόμη πιο ηχηρή, φαίνεται ότι ετοιμάζει και ο πρόεδρος Κασσελάκης. Όπως έμαθα, σκοπεύει εντός του Σαββατοκύριακου να χτυπήσει, εκτοξεύοντας νέα βέλη προς την πλευρά εκείνων που θέλουν να τον ανατρέψουν.

Πηγή: powergame.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags