Facebook Pixel Γιατί «παρελαύνουν» μαχητικά πάνω από τον ουρανό της Αθήνας;
Life
| 2024-03-16 00:29:00

Γιατί «παρελαύνουν» μαχητικά πάνω από τον ουρανό της Αθήνας;

του Γεωπόλδου
Γιατί «παρελαύνουν» μαχητικά πάνω από τον ουρανό της Αθήνας;

Γιατί τα αεροπλάνα πετούν φέτος νωρίτερα ενόψει δοκιμών για την 25η Μαρτίου;

Έως τώρα οι Γερμανοί μας κατηγορούσαν ότι είμαστε και εμείς υπεύθυνοι για την δευτερογενή μετανάστευση, ότι από τα σύνορά μας περνούν μετανάστες. Πώς αλήθεια θα μπορούσαν να πεισθούν για το αντίθετο. Ό,τι δηλαδή τα σύνορά μας είναι ασφαλή και ό,τι είναι σύνορα και της Ευρώπης; Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης προσκάλεσε τον Γερμανό υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης Μπέρντ Κρόσερ να επισκεφθούν μαζί με τον φράκτη στον Έβρο. Ήρθε λοιπόν χθες. Πήγαν μαζί στον Έβρο. Και βρήκε τον φράκτη απροσπέλαστο και θαυμάσιο τόσο που ανέκραξε κάποια στιγμή «Μπράβο, Ελλάδα», αφού προηγουμένως ρώτησε πόσο στοίχισε και πότε θα ολοκληρωθεί. Ακούγοντας αυτό το «μπράβο» ο Έλληνας υπουργός δεν το άφησε να πάει χαμένο: «Αφού είναι τόσο καλό ο φράκτης, ας δοθεί και κάποιο ευρωπαϊκό κονδύλι για την επέκτασή του», είπε. Δεν γνωρίζω εάν το άκουσε αυτό ο Γερμανός, αλλά σίγουρα ενθουσιάστηκε και με αυτά που του είπαν οι Γερμανοί της Frontex, που υπηρετούν εκεί. Του είπαν ότι οι ροές από τον Έβρο μειώθηκαν κατά 75-80%. Πώς να μην ενθουσιαστεί…

Γιατί γίνεται τόσο νωρίς η δοκιμαστική παρέλαση μαχητικών

Συνήθως οι δοκιμαστικές διελεύσεις αεροσκαφών πάνω από την Αθήνα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου γίνονται μία εβδομάδα ή το πολύ πέντε ημέρες πριν από την εθνική επέτειο. Αυτή τη φορά, το ΓΕΕΘΑ και η Πολεμική Αεροπορία επέλεξαν οι δοκιμαστικές διελεύσεις μαχητικών να γίνουν δέκα ημέρες πριν από την παρέλαση, δηλαδή σήμερα από τις 09:00 π.μ. έως τις 12:30 μμ. Τι συνέβη; Επίσημη απάντηση δεν υπάρχει, ίσως, όμως να υπάρχει την άλλη εβδομάδα θέμα κακοκαιρίας και κάτι θα γνωρίζει η Πολεμική Αεροπορία.

Ένα γαλλικό μπράβο για τα ελληνικά Rafale

Αλλά τι σημασία έχει; Τη στιγμή που για πρώτη φορά τα Rafale βγήκαν έξω από την Ελλάδα, ξαναγύρισαν στην Γαλλία για να πάρουν μέρος σε πολυεθνική άσκηση με την ονομασία Volfa24. Και ο Γάλλος διοικητής που τα υποδέχθηκε, τόσο ενθουσιάστηκε που τα πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό στο «Χ» (πρώην Twitter) με τα καλύτερα λόγια για τους Έλληνες πιλότους.

ΠΗΓΗ: Βηματοδότης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags