Πολλά και σημαντικά τα μηνύματα που εκπέμπει η Ελλάδα, μέσω των διεθνών αεροπορικών ασκήσεων, με αφορμή και τον ΗΝΙΟΧΟ, που είναι σε εξέλιξη με μεγάλο συνωστισμό αεροσκαφών, στον ελληνικό ουρανό, όπως τονίζει στον star fm και την εκπομπή "Ήρθε η Ώρα" ο αεροναυπηγός και εκδότης του περιοδικού ΠΤΗΣΗ Φαίδων Καραιωσηφίδης.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει με όλους τους τύπους μαχητικών αεροσκαφών της και των νεοαποκτηθέντων αεροσκαφών Rafale και F-16 Viper, καθώς και ελικόπτερα, μεταγωγικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη στην διεθνή άσκηση ΗΙΟΧΟΣ 2024 που είναι σε εξέλιξη από την 1η Απριλίου.

Επίσης, συμμετέχουν δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, οι οποίες συνδράμουν καθοριστικά στη δημιουργία πολύπλοκων και ρεαλιστικών σεναρίων, σε όλο το εύρος του Ελλαδικού χώρου. Και φυσικα για την πολεμικη αεροπορια τα νεα δεν τελειωνουν εδω….

Την τιμητική της θα έχει η Ελλάδα, καθώς θα βρεθεί στο επίκεντρο τον Σεπτέμβριο φιλοξενώντας την μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ με τα πιο σύγχρονα αεροσκάφη στον κόσμο.