Η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Αριστεράς ενέκρινε, με ευρεία πλειοψηφία, το κείμενο της εισήγησης του Πολιτικού Γραφείου σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Παράλληλα, κατατέθηκαν τρία κείμενα συμβολής που αφορούν τη στρατηγική κατεύθυνση του κόμματος.
Σύμφωνα με την απόφαση, στο Προγραμματικό Συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για τις 22–25 Ιανουαρίου θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση το ζήτημα της μελλοντικής στρατηγικής του κόμματος.
Πίσω από τη λιτή αυτή ανακοίνωση, ωστόσο, κρύβεται μια έντονη εσωκομματική διαφωνία. Για δεύτερη φορά, μετά τον περασμένο Απρίλιο, δεν εγκρίθηκε πρόταση του προέδρου Αλέξη Χαρίτση. Ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς είχε εισηγηθεί την άμεση προσφυγή στα μέλη, ώστε αυτά να αποφασίσουν οριστικά για τη στρατηγική και τις συνεργασίες της παράταξης. Με αποτέλεσμα η Political να γράφει σήμερα για "Διάσπαση λόγω Τσίπρα"!
Αντ’ αυτού, η πλειοψηφία επέλεξε να μεταθέσει τη σχετική συζήτηση για το Συνέδριο του Ιανουαρίου — μια ακόμη αναβολή, ενδεικτική της πολιτικής αδράνειας που επικρατεί. Όλα δείχνουν ότι οι εσωτερικές διαφορές παραμένουν αγεφύρωτες, καθιστώντας το ενδεχόμενο νέας διάσπασης στη ριζοσπαστική Αριστερά πιο πιθανό από ποτέ. Οι κινήσεις του Αλέξη Χαρίτση και των υποστηρικτών του αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Πανάκριβο το βιβλίο του Τσίπρα!
Πόσα βιβλία του Αλέξη Τσίπρα παίρνει ένας έλληνας φορολογούμενος με 28 ευρώ; Ένα, είναι η απάντηση. Το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Νοεμβρίου και η τιμή του έχει ήδη προκαλέσει σχόλια. Όποιος θελήσει να το αποκτήσει θα πρέπει να καταβάλει, όπως είπα, 28 ευρώ. Μου φαίνεται μόνο οι δεξιοί θα τον διαβάσουν.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο