Facebook Pixel Ασκήσεις απόβασης σε ελληνικά νησιά έκαναν οι Τούρκοι πριν τα Χριστούγεννα
Life
| 2024-01-03 18:22:00

Ασκήσεις απόβασης σε ελληνικά νησιά έκαναν οι Τούρκοι πριν τα Χριστούγεννα

του Γεωπόλδου
Ασκήσεις απόβασης σε ελληνικά νησιά έκαναν οι Τούρκοι πριν τα Χριστούγεννα

Τουρκική πρόκληση μερικές ημέρες μετά την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών…

Toν προβληματισμό που επικρατεί στην ελληνική κοινή γνώμη, με την αποβατική άσκηση που διεξήγαγε η Τουρκία στη Σμύρνη, παραμονές των Χριστουγέννων, μερικές ημέρες μετά την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών, που προήγαγε την αποφυγή προκλήσεων στο Αιγαίο, μετέφερε στην εκπομπή Leaders, την Πρωτοχρονιά, ο δημοσιογράφος του Sportdog.gr Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Δείτε την παρέμβασή του:

@xkon1984 Γιατί η Τουρκία πραγματοποίησε αποβατικές ασκήσεις λίγο πριν το 2024; Δεν υπέγραψε τη διακήρυξη των Αθηνών #Turkey #Greece #defence #navaldefence #Leaders ♬ πρωτότυπος ήχος - Xristos Konstantinidis

Μας απαγόρευσαν άσκηση πριν την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Μπορεί το τελευταίο διάστημα να μην έχουν σημειωθεί παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας και η ακραία ρητορική από την πλευρά της Τουρκίας να έχει περιοριστεί, ωστόσο δύο 24ωρα πριν την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στην Αθήνα η Άγκυρα «επέστρεψε» στο δόγμα της αναθεωρητικής πολιτικής.

Εκείνη την περίοδο η Αθήνα προχώρησε στην δέσμευση 3 συγκεκριμένων περιοχών για αεροναυτική άσκηση το χρονικό διάστημα από 8 – 14 Δεκεμβρίου, η Άγκυρα αντέδρασε ζητώντας την παύση αυτής.

Ειδικά για τις περιοχές σε Χίο, Ψαρά και  Σάμο η τουρκική πλευρά ανέφερε ότι δεν μπορούν να διεξαχθούν στρατιωτικές ασκήσει από την πλευρά της Ελλάδας, γιατί έχει εφαρμοστεί αποστρατικοποιημένο καθεστώς στα εν λόγω νησιά.

Άσκηση στρατιάς του Αιγαίου

Διαβάστε το… κοντράστ. Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε, ότι η στρατιά του Αιγαίου έκανε στρατιωτικές ασκήσεις επί χάρτου στα πλαίσια προετοιμασίας της μεγάλης αποβατικής άσκησης «Εφές 2024».

Μερικές ημέρες μετά την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών, δηλαδή, το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι οι μονάδες Διοίκησης της Ομάδας Εργασίας Αμφιβίων και οι μονάδες της Διοίκησης Στρατού Αιγαίου ολοκλήρωσαν με επιτυχία την κοινή αμφίβια εκπαίδευσή τους, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο τουρκικός στρατός  έκανε αποβάσεις στην τουρκική ακτή της Foça (Φώκαια) σε συνθήκες πολέμου. Τα τοπικά media παρουσιάζουν σχετικές φωτογραφίες από τις αποβάσεις των τουρκικών δυνάμεων. Πρόκειται ξεκάθαρα για προετοιμασίες απόβασης σε ελληνικά νησιά. Αυτό όμως δεν θεωρήθηκε μονομερή ενέργεια από την ελληνική πλευρά, η οποία δεν κατήγγειλε το γεγονός.

Δείτε την εκπομπή Leaders:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags