Facebook Pixel Αποκάλυψη! Άτομα με αναπηρία κακοποιήθηκαν σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας
| 2023-03-24 09:42:00

Αποκάλυψη! Άτομα με αναπηρία κακοποιήθηκαν σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Sportdog Team
Αποκάλυψη! Άτομα με αναπηρία κακοποιήθηκαν σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ευαισθητοποίηση για τον αντίκτυπο του COVID19 σε άτομα με αναπηρία από το «Samarthanam Trust»

Σε μια προφορική παρέμβαση στη γενική συζήτηση για τα άτομα με αναπηρία στην 52η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το «Samarthanam Trust», μία από τις μεγαλύτερες ΜΚΟ στην Ινδία, που εργάζεται για την ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία  ευαισθητοποιήθηκε για τον αντίκτυπο του στα άτομα με αναπηρία.

"Ήταν ένα είδος φυλάκισης για αυτούς χωρίς καμία αλληλεπίδραση. Μερικά άτομα με αναπηρία, ιδιαίτερα γυναίκες και κορίτσια με αναπηρίες, κακοποιήθηκαν σωματικά, σεξουαλικά, διανοητικά, συναισθηματικά και υποβλήθηκαν σε εκμετάλλευση και βία σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Δρ Μαχαντές Γκατιβαλάπα Κιβαντασαναβάρ. πρόεδρος και ιδρυτής, Διευθύνων Σύμβουλος της «Samarthanam Trust».

Το πρώτο και το δεύτερο κύμα του COVID19 επηρέασαν αρνητικά παγκοσμίως τα άτομα με αναπηρία. Χιλιάδες άτομα με αναπηρία έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της μόλυνσης από τον COVID19, της πείνας και της πείνας, χωρίς φάρμακα και θεραπεία, υπηρεσίες αποκατάστασης και υπέστησαν δευτερογενείς επιπλοκές χωρίς θεραπευτικές παρεμβάσεις.

"Η κοινωνική αποστασιοποίηση τους απομόνωσε και ένιωσαν συναισθηματικά μοναξιά. Δεν υπήρχε καμία αλληλεπίδραση από την εξωτερική κοινότητα μαζί τους", πρόσθεσε ο Κιβαντασαναβάρ.

Ο αντίκτυπος ήταν πολύ σοβαρός. Χιλιάδες άτομα με αναπηρία έχασαν τα προς το ζην. Οικογένειες χωρίστηκαν, με αποτέλεσμα να διαλυθούν σπίτια. Οι ηλικιωμένοι αποχωρίστηκαν από τα παιδιά τους.

"Τα εργοστάσια μπήκαν στο στόχαστρο ως πρώτη προτεραιότητα κατά τη διάρκεια της μείωσης και της συρρίκνωσης του εργατικού δυναμικού. Η πείνα και η πείνα συνεχίστηκαν. Δεν υπήρχε σύστημα υποστήριξης. Η φαρμακευτική αγωγή και η θεραπεία έγιναν ανύπαρκτα για αυτά. Τα παιδιά με αναπηρίες και ηλικιωμένοι με αναπηρίες υπέφεραν περισσότερο από μεσήλικες και άλλα μη ανάπηρα μέλη της οικογένειας που μεταναστεύουν σε πόλεις και κωμοπόλεις αναζητώντας ευκαιρίες επιβίωσης αφήνοντας αυτούς τους ανθρώπους χωρίς καμία φροντίδα ή υποστήριξη», δήλωσε ο επικεφαλής της «Samarthanam Trust».

Ο υποσιτισμός μεταξύ των παιδιών και των ηλικιωμένων ήταν ένα κοινό χαρακτηριστικό κατά τη διάρκεια της μετά-COVID. Πολλοί φορείς της κοινωνίας των πολιτών ανέλαβαν την παρέμβαση και παρείχαν υποστήριξη με τους διαθέσιμους πόρους.

"Η κυβέρνηση της Ινδίας και οι κυβερνήσεις των πολιτειών ανέλαβαν πολλές θετικές ενέργειες και διαδραμάτισαν ζωτικό ρόλο στην προστασία των συμφερόντων των ατόμων με αναπηρία κατά τη διάρκεια του COVID-19 με πολλούς τρόπους. Αυτό συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση της κατάστασης των ατόμων με αναπηρία κατά τη διάρκεια της πανδημίας." πρόσθεσε ο Κιβαντασαναβάρ.

Οι διατάξεις που κατοχυρώνονται στον νόμο για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία του 2016 εφαρμόστηκαν αποτελεσματικά και εκδόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές και πρότυπα για την προστασία των συμφερόντων των ατόμων με αναπηρία σε ανθρωπιστικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ιδιαίτερα του COVID-19.

Το «Samarthanam Trust»., η κυβέρνηση της Ινδίας και οι κυβερνήσεις των πολιτειών ανέλαβαν τεράστιες στρατηγικές παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια του COVID19 για άτομα με αναπηρία, όπως διανομή σετ ξηρών σιτηρεσίων, ευαισθητοποίηση και κατάρτιση για τον COVID, Κρεβάτια ΜΕΘ, συμπυκνωτές οξυγόνου, ασθενοφόρα, εμβολιασμός, φαρμακευτική αγωγή, μηνιαίο επίδομα.

Αυτή η συνεργασία με την κυβέρνηση συνέβαλε σημαντικά στην προστασία των συμφερόντων των ατόμων με αναπηρία. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 94 εκθέσεις εργασίας σε συνεργασία με 500 εταιρείες, με αποτέλεσμα 10000 άτομα με αναπηρία να έχουν ευκαιρίες εγκατάστασης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags