Σύμφωνα με το sdna.gr, υπήρξε προβληματισμός για κάποια σφυρίγματα του Πηλοΐδη συνολικά στην αναμέτρηση, ωστόσο δεν υπάρχει παραπεμπτικός βαθμός για κανέναν.

Η αξιολόγηση του παρατηρητή χρεώνει στον έμπειρο διαιτητή ένα σημαντικό λάθος στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι, ενώ ο Αναστόπουλος έχει κριθεί ως σχεδόν άριστος. Πολύ καλή χαρακτηρίστηκε και η απόδοση του διαιτητή Τζαφλέρη.

Ουσιαστικά λοιπόν, η όλη... μουρμούρα από τους δύο «αιώνιους» αντιπάλους έπεσε στο κενό, καθώς η έκθεση του παρατηρητή Νίκου Παπαδημητρίου αναφέρει πως η διαιτησία του πρώτου μεγάλου ντέρμπι της σεζόν ήταν συνολικά καλή.

Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε έντονα για την φάση σο τελευταίο καλάθι των «ερυθρόλευκων», όπου ο ΜακΛίν ευστόχησε με το σκορ στο 66-69 και ο Σίνγκλετον φαίνεται να κάνει φάουλ στον παίκτη του Γιάννη Σφαιρόπουλου. 

Από την πλευρά τους, οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης φώναξαν για δύο φάουλ στον Σίνγκλετον, από τον Γιώργο Πρίντεζη (3:52" πριν το τέλος) και από Χόλις Τόμπσον, 63 δευτερόλεπτα πριν την λήξη της αναμέτρησης.