Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται πυρετωδώς, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο συμπαγής ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Δίνει συνεχόμενα φιλικά με τον Γιώργο Βόβορα να δοκιμάζει σχήματα και πρόσωπα, προκειμένου να βρει αυτά που θα ταιριάξουν καλύτερα.

Μετά την απόκτηση και του Νίκου Δίπλαρου, το ρόστερ είναι συμπληρωμένο, τουλάχιστον μέχρι την έναρξη των επίσημων αγώνων. Άλλωστε, μπορεί η Ευρωλίγκα να έχει δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης, εν τούτοις τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρο με την πανδημία να φουντώνει ολοένα και περισσότερο.

Στα Γιάννινα, όπου βρίσκεται ο Παναθηναϊκoς, δεν είναι μαζί ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος βοήθησε στην προετοιμασία, κυρίως όσο καιρό έλειπε ο Ζακ Ογκαστ. Ο Μπουρούσης είναι 36 ετών, η κλάση του είναι τεράστια και ετοιμάζεται κι αυτός για το επόμενο βήμα της καριέρας του.

Η μεγαλύτερη ζήτηση που υπάρχει για την απόκτησή του είναι από την Κίνα. Εχει πολύ καλό όνομα εκεί, αφού έπαιξε δύο χρόνια στο ασιατικό πρωτάθλημα και οι εμφανίσεις του ήταν εντυπωσιακές.

Το κινέζικο πρωτάθλημα δίνει πολλά χρήματα, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Το μπασκετικό επίπεδο δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, αλλά οι μετακινήσεις είναι εκείνες που κάνουν την όλη προσπάθεια ανυπόφορη. Μέσα στο παιχνίδι, στο παρκέ για τον Μπουρούση δεν υπάρχει θέμα. Τα πήγαινε-έλα, όμως, είναι αφόρητα, όπως λένε άλλωστε πολλοί παίκτες που έχουν αγωνιστεί εκεί. Οι αποστάσεις μεταξύ των πόλεων είναι τεράστιες με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο. 

Για τον διεθνή σέντερ πριν από λίγο καιρό υπήρχε ενδιαφέρον και από ισπανικές ομάδες. Ο Μπουρούσης έχει γράψει τη δική του ιστορία και στο ισπανικό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος με Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια και Κανάρια.