Ιταλία: Εποχή Λούκα Μπάνκι στην Εθνική Ιταλίας, μιας και το μεσημέρι της Τρίτης (30/9) η Σκουάντρα Ατζούρα ανακοίνωσε την πρόσληψή του, με τον 60χρονο τεχνικό να παίρνει τη θέση του Τζιανμάρκο Ποτσέκο, που παραιτήθηκε μετά το πρόσφατο Eurobasket.

O έμπειρος τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, με τον πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Τζιοβάνι Πετρούτσι, να κάνει την σχετική ανακοίνωση, με τον 60χρονο να έχει εμπειρία από τις εθνικές ομάδες, μιας και βρισκόταν στον πάγκο της Λετονίας από το 2021 με την οποία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 κατέκτησε την πέμπτη θέση, ενώ κατέκτησε και το βραβείο του καλύτερου προπονητή.
Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο 60χρονος Ιταλός έχει βρεθεί σε πάγκους αρκετών ομάδων στην Ευρώπη, ανάμεσα σε αυτές και της ΑΕΚ τη σεζόν 2018-19, ενώ έχει υπάρξει προπονητής και των Σιένα, Αρμάνι Μιλάνο, Μπάμπεργκ, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Πέζαρο, Βίρτους Μπολόνια και Εφές Αναντολού.
Το είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας
Μερικές ημέρες πριν τις τελικές ανακοινώσεις, ο πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας, Τζιάνι Πετρούτσι, μιλώντας σε Μέσα της χώρας, είχε αποκαλύψει ότι ο Λούκα Μπάνκι ήταν αυτός ο εκλεκτός που θα αναλάμβανε τον πάγκο της εθνικής ομάδας.
«Ο δρόμος είναι ανοικτός. Μπορώ να πω ότι είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Από τους καλύτερους. Θα προτιμούσα να είναι πλήρους απασχόλησης, αλλά καταλαβαίνω αν θέλει ένας προπονητής να είναι και κάπου αλλού. Θα βρεθεί η λύση σε αυτό», είχε δηλώσει ο Τζιάνι Πετρούτσι.
Benvenuto in Azzurro, coach!
https://t.co/3msKxFKSu6#Italbasket pic.twitter.com/lZfdbA1iMl — Italbasket (@Italbasket) September 30, 2025