Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τρέλα Γιαννακόπουλου για NBAer μετά το ΣΕΦ - Ματς καριέρας ο Μήτογλου - "Σίγησε" Φαλ-Μιλουτίνοφ ο Αταμάν
Μπάσκετ
| 2023-10-30 23:00:00

Τρέλα Γιαννακόπουλου για NBAer μετά το ΣΕΦ - Ματς καριέρας ο Μήτογλου - "Σίγησε" Φαλ-Μιλουτίνοφ ο Αταμάν

του Pick n' Scroll
Τρέλα Γιαννακόπουλου για NBAer μετά το ΣΕΦ - Ματς καριέρας ο Μήτογλου - "Σίγησε" Φαλ-Μιλουτίνοφ ο Αταμάν

Ο χειρότερος Γουόκαπ που έχουμε δει, απάντησε ο Χουάντσο! Οι Πράσινοι πήραν μία σημαντική νίκη κόντρα στους Πειραιώτες και... έστειλαν μήνυμα σε φίλους κι εχθρούς. Επιστρέφουν για να πρωταγωνιστήσουν και μαζί θα έχουν και μάι τουλάχιστον μεγάλη μεταγραφή από το κορυφαίο επίπεδο.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Εκεί, λοιπόν, που ο περισσότερος κόσμος είχε χαμένο από χέρι τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι του ΣΕΦ, τα προγνωστικά ήρθαν τούμπα με απίστευτο τρόπο. Ο Ολυμπιακός ήταν το μεγάλο φαβορί, αλλά οι «πράσινοι» ήταν εκείνοι, που πανηγύρισαν στο Φαληρικό Στάδιο, επικρατώντας με 66-54.

Ηταν μακράν η καλύτερη φετινή εμφάνιση της ομάδας του Εργκίν Αταμάν και ήρθε στο πιο κατάλληλο χρονικό σημείο, αφού μία ήττα ακόμη από τον «αιώνιο» αντίπαλο θα επιβάρυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα. Ο Παναθηναϊκός, όμως, όχι μόνο δεν έχασε, αλλά τακτικά στάθηκε εξαιρετικά και εν τέλει πήρε το μεγάλο «διπλό», που του δίνει σημαντικό αβαντάζ για το πλεονέκτημα έδρας στην Α1.

Οι «πράσινοι» στηρίχτηκαν στην εξαιρετική τους άμυνα, που εκτός των άλλων δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να αξιοποιήσει το μεγάλο του πλεονέκτημα που είναι ο Φαλ με τον Μιλουτίνοφ. Ο Φαλ επιχείρησε μόλις ένα σουτ, ενώ ο Σέρβος επίσης δεν φάνηκε, παίρνοντας λίγες και σε άσχημη θέση πάσες. Την ίδια ώρα ο Ουόκαπ έκανε ένα από τα χειρότερα του παιχνίδια από τότε, που ήρθε στον Ολυμπιακό. Φάνηκε να μην έχει ιδέες, τελειώνοντας το ματς με 2 πόντους και 6 λάθη.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» γενικώς ήταν πολύ αργοί και νευρικοί και είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν 4/16 βολές.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη ευτύχησε να έχει τον Ντίνο Μήτογλου στην ίσως καλύτερη βραδιά της καριέρας του. Ο 27χρονος πάουερ-φόργουορντ έδωσε συνέχεια στην εντυπωσιακή του εμφάνιση με την Μπασκόνια, έχοντας στο ΣΕΦ 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Δικαιώνεται έτσι η επιμονή του «τριφυλλιού» να τον αποκτήσει το καλοκαίρι, μετά την μεγάλη του τιμωρία. Και ο Ολυμπιακός τον ήθελε (καθώς και άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας), αλλά ο Μήτογλου είχε αποφασίσει ότι μετά την περιπέτειά του με την Αρμάνι, τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο Παναθηναϊκός.

 

Πολύ καλός ήταν ίσως για πρώτη φορά και ο Χουάντσο Χερνανγκόμεθ. Ο Ισπανός πρώην παίκτης του ΝΒΑ έδειξε μέρος από τα μεγάλα του προσόντα και ήταν επιδραστικός στη μεγάλη προσπάθεια, που έκανε ο Παναθηναϊκός να πάρει τη νίκη. Εχει ακόμη περιθώρια να βελτιώσει την απόδοσή του, αλλά στο ΣΕΦ ήταν για πρώτη φορά ο παίκτης, που πάνω, κάτω ονειρεύονται οι Παναθηναϊκοί.

Πλέον αλλάζει εντελώς το κλίμα, τουλάχιστον στον εξάστερο, και ο κόσμος της ομάδας περιμένει το δώρο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που θα είναι μία μεγάλη μεταγραφή από το ΝΒΑ. Το θέμα αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας με τα ονόματα που έχει στην λίστα του ο Εργκίν Αταμάν να ξεπερνάνε τα πέντε και κάποια από αυτά να είναι πολύ ηχηρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αινιγματικός ο Αταμάν: "Δεν κοιμήθηκα χθες βράδυ! Είμαι χαρούμενος, όχι για το παιχνίδι..." (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags