Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ακόμα ένα "τέκνο" του Ζοτς στην κορυφή - Μετά από Ιτούδη, Σάρας έρχεται και η εποχή Λάκοβιτς! (BINTEO)
Μπάσκετ
| 2023-05-08 15:30:00

Ακόμα ένα "τέκνο" του Ζοτς στην κορυφή - Μετά από Ιτούδη, Σάρας έρχεται η εποχή Λάκοβιτς! (BINTEO)

Αν κανείς θέλει να καταλάβει το μέγεθος του ΜΥΘΟΥ Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μπορεί να κοιτάξει και σε πράγματα πέρα από τα σπουδαία και αμίμητα κατορθώματά του. Όποιον αγγίζει ο "Μίδας" του ευρωπαϊκού μπάσκετ, γίνεται "χρυσός".

Μεγάλες στιγμές ζει από χθες (3/5) ο Γιάκα Λάκοβιτς, καθώς στον πρώτο χρόνο παρουσίας του στην Γκραν Κανάρια, κατάφερε να την οδηγήσει στη σπουδαία επιτυχία της κατάκτησης του Eurocup. Εξασφαλίζοντας έτσι, ταυτόχρονα, θέση και στην Euroleague της επόμενης περιόδου.

Όποιον αγγίζει ο "Μίδας" του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, γίνεται... χρυσός! Κι αν τα παραδείγματα των Δημήτρη Ιτούδη και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν έφταναν σε κάποιους, έρχεται τώρα να προστεθεί σε αυτά και εκείνο του Λάκοβιτς. Όποιος δουλεύει μαζί με τον ΜΥΘΟ Ζοτς δεν γίνεται απλά καλός, αλλά κορυφαίος στην εκάστοτε δουλειά που αναλαμβάνει.

Ακόμα και ο Ερντέμ Καν, ο προπονητής της Τούρκ Τέλεκομ (σ.σ. της έτερης φιναλίστ του Eurocup), ο οποίος θεωρείται το next big thing προπονητικά στην Ευρώπη, ήταν ο πρώτος βοηθός του Ζέλικο κατά την παρουσία στη Φενέρ. Είναι τρομερό πως κάθε άνθρωπος που συνεργάζεται μαζί του, αλλάζει το status που τον συνοδεύει στη συνέχεια της πορείας του. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που ο Παναθηναϊκός στην εποχή του κυριάρχησε σε ευρωπαϊκό και ελληνικό μπάσκετ, με τρόπο που καμία άλλη ομάδα δεν το έχει κάνει ποτέ στην ιστορία.

Είναι σαφές ότι υπάρχουν μέτριοι προπονητές. Υπάρχουν καλοί προπονητές. Υπάρχουν και τοπ προπονητές. Πάνω απ' όλους, όμως, σε μία κορυφή που δεν έχει θέση για κανέναν άλλον, υπάρχει ο Ομπράντοβιτς. Ο Ζοτς ήταν, παραμείνει και θα είναι για πάντα μία κατηγορία μόνος του!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags