Facebook Pixel Euroleague: Η εκπληκτική Μπασκόνια ισοπέδωσε τη Μπαρτσελόνα με 23 πόντους στο κεφάλι! (Highlights)
Μπάσκετ
| 2023-11-15 23:50:00

Η εκπληκτική Μπασκόνια ισοπέδωσε τη Μπαρτσελόνα με 23 πόντους στο κεφάλι! (Highlights)

Sportdog Team

Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους με το εντυπωσιακό 94-71 επί των Καταλανών!

Euroleague: Ο παλιός, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, επικράτησε του νέου, Ρότζερ Γκριμάου, και η Μπασκόνια πήρε μια επιβλητική νίκη στον ισπανικό εμφύλιο με την Μπαρτσελόνα (94-71).

Το δύο στα δύο στον πάγκο της Μπασκόνια πανηγύρισε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, μετά από μια ανέλπιστα εύκολη νίκη στον ισπανικό εμφύλιο απέναντι στην Μπαρτσελόνα (94-71).

Πρώτο ημίχρονο

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός»

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Αυτό άλλαξε, περίπου, από τα μισά αυτής, όπου η Μπασκόνια πήρε το πάνω χέρι και με συνεχόμενα σουτ τριών πόντων έφτιαξε υπέρ της επιμέρους σκορ 16-6 και έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά με 8 πόντους (26-18).

Βροχή τριπόντων και βασκική… κυριαρχία στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς τα έκανε όλα σωστά και στην δεύτερη περίοδο, βγάζοντας εντελώς εκτός ρυθμού του παίκτες της Μπαρτσελόνα και πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά 26(!) πόντων (55-29). Με μια μικρή ματιά στην στατιστική είναι εύκολο να διαπιστώσουμε το μέγεθος της κυριαρχίας των γηπεδούχων, οι οποίοι έκλεισαν το ημίχρονο με 50% στα τρίποντα, 73% στα δίποντα και συνολικό 61% εντός παιδιάς. Οι «Βάσκοι» επίσης είχαν δέκα ασίστ για επτά λάθη, έναντι των μόλις πέντε ασίστ για επίσης επτά λάθη των φιλοξενούμενων.

Κορυφαίοι του πρώτου μέρους οι Χάουαρντ με 16 και ΜακΙντάιρ με 12 πόντους για την Μπασκόνια. Μοναδικός διασωθέντας για τους «μπλαουγκράνα» ο Ντα Σίλβα με 12 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Δεύτερο ημίχρονο

Ένας… Λαπροβίτολα δεν φέρνει την άνοιξη

Ο Νίκολας Λαπροβίτολα ήταν ο μόνος που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένος να γυρίσει το παιχνίδι για την Μπαρτσελόνα. Ο Αργεντινός γκαρντ σημείωσε στο τρίτο δεκάλεπτο 12 πόντους και μοίρασε 3 ασίστ, αλλά ήταν απελπίστηκα μόνος και το μόνο που κατάφερε ήταν να περιορίσει την διαφορά στους 17 (70-53).

Το… τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες η Μπασκόνια

«Ως εδώ», είπε η Μπασκόνια στον Λαπροβίτολα με την αρχή της τέταρτης περίοδου ξεκινώντας με επιμέρους σκορ 11-3 και ξεκαθαρίζοντας μια και καλή την υπόθεση νίκη. Η συνέχεια είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με την τελική διαφορά για τους «Βάσκους» να φτάνει του 23 (94-71).

Δεύτερη σερί νίκη για την Μπασκόνια που ανεβάζει το ρεκόρ της στο 4-4. Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα γνώρισε την δεύτερη ήττα της σε ισαράριθμα παιχνίδια από ισπανική ομάδα (μετά από αυτήν με την Ρεάλ) και έπεσε στο 6-2.

Τα στατιστικά του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κουβάλησε" τον ΠΑΟ ο Μήτογλου, ήρθε η ώρα Σλούκα - Άστοχος ο Ναν - Κίνηση ματ Αταμάν στην τελευταία φάση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags