Euroleague: Χάρη σε μια τρομερή 4η περίοδο για την ίδια, η Αρμάνι Μιλάνο επικράτησε της Εφές (92-76) και επέστεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα στην Euroleague.

Πρώτο ημίχρονο

Σκληρές άμυνες και κλειστό παιχνίδι στην αρχή

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ρυθμό, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να βρουν σκορ και να κλείνουν το πρώτο πεντάλεπτο με το φτωχό 7-6 υπέρ των γηπεδούχων. Το κλειστό παιχνίδι συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, η οποία βρήκε την Αρμάνι μπροστά στο σκορ με έναν πόντο (19-18).

Η Αρμάνι επιτίθεται και η Εφές αντιδρά

Η δεύτερη περίοδος είχε λίγο διαφορετική εικόνα. Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πιο συγκεντρωμένοι, έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με 9 πόντους 2,37 πριν το τέλος του ημιχρόνου (37-26). Η Εφές όμως δεν το έβαλε κάτω, έβγαλε αντίδραση, περιόρισε την ζημιά και μείωσε στους τέσσερεις (43-39) με τρίποντο του Λάρκιν στην εκπνοή .

Επιθετικός πλουραλισμός στο πρώτο μέρος για τις δύο ομάδες, που δεν είχαν ούτε έναν παίχτη με διψήφιο αριθμό πόντων.

Δεύτερο ημίχρονο

Βροχή… τριπόντων και το ντέρμπι συνεχίζεται

Ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο έτσι άρχισε το δεύτερο, με τον Σέιν Λάρκιν να σκοράρει για τρεις και να μειώνει στον πόντο (43-42). Σε διαγωνισμό σουτ τριών πόντων εξελίχθηκαν τα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου με τις δύο ομάδες να ευστοχούν σε 6 σουτ πίσω από τα 6,75 σε μόλις 3 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, κανένας δεν κατάφερε να πάρει σοβαρό προβάδισμα στο σκορ, με το μεγάλο ντέρμπι να μεταφέρεται στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Κυρίαρχη Αρμάνι και θρίαμβος στο τέλος

Αποφασισμένη να καθαρίσει την υπόθεση νίκη μπήκε η Αρμάνι Μιλάνο στην τελευταία περίοδο. Οι γηπεδούχοι με ένα επιμέρους σκορ 10-1 στα πρώτα δυόμισι λεπτά πήραν κεφάλι στο σκορ με 9 (71-62). Η Εφές δεν κατάφερε ουσιαστικά ποτέ να βγάλει αντίδραση και να επιστρέψει στο ματς, χάνοντας εν τέλει με μια μεγάλη διαφορά 16 πόντων (92-76).

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη της Αρμάνι Μιλάνο σε 9 ματς φέτος. Από την άλλη, η Εφές έριξε το ρεκόρ της στο 4-5.  Κορυφαίοι του αγώνα για τους γηπεδούχους οι Σιλντς με 18 πόντους και Μέλι με 13 και 10 ριμπάουντ.