Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Δεν… καταστράφηκε ο ΠΑΟ, ελπίζει ακόμα σε 4αδα - Το παιχνίδι της ζωής του ο Καλαϊτζάκης - Πλήγμα με Ναν
Μπάσκετ
| 2024-01-25 23:15:00

Δεν… καταστράφηκε ο ΠΑΟ, ελπίζει ακόμα σε 4αδα - Το παιχνίδι της ζωής του ο Καλαϊτζάκης - Πλήγμα με Ναν

του Pick n' Scroll

Οι λόγοι της ήττας και το παράδοξο της στατιστικής για το Τριφύλλι. Οι Πράσινοι έχασαν ένα παιχνίδι που ήθελαν πάρα πολύ, αφού ήταν σε κακό βράδυ και "ξέμειναν" από λύσεις, ωστόσο υπάρχει κάτι που μπορούν να κρατήσουν επιστρέφοντας από τη Σερβία.

Ο Παναθηναϊκός πήγε με προβλήματα στο Βελιγράδι, μέσα στο ματς έχασε και τον Ναν και κάπως έτσι γνώρισε δεύτερη ήττα φέτος από την Μακάμπι. Οι «πράσινοι» έχασαν με 90-75 αλλά δεν καταστρέφονται, αφού παραμένουν μέσα στο κυνήγι της τετράδας, ενώ είναι στο χέρι τους η πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έκανε το παιχνίδι της ζωής του με 17 πόντους, αλλά χωρίς Σλούκα, Βιλντόζα και μετά το 25’ και χωρίς Ναν το «τριφύλλι» δεν θα μπορούσε να περιμένει περισσότερα.

Η Μακάμπι είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκας στα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά σε αυτό το κομμάτι ο Παναθηναϊκός υπερτέρησε στο πρώτο δεκάλεπτο (και όχι μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο). Κάτι, που του επέτρεψε να το κλείσει προηγούμενος με 21-18. Οι Ισραηλινοί είχαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης το προβάδισμα, χωρίς, όμως, να μπορέσουν να αποκτήσουν ασφάλεια. Ο Παναθηναϊκός παρακολουθούσε από κοντά και προσπέρασε στην τελική ευθεία της πρώτης περιόδου, αξιοποιώντας αυτό, που αναφέραμε: την υπεροπλία τους στα ριμπάουντ.

Κάτι, που συνεχίστηκε και στην δεύτερη περίοδο με τον Ναν να έχει πάρει μπροστά για τα καλά. Ο Αμερικάνος έβαζε το ένα καλάθι μετά το άλλο με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να προηγηθεί με 35-29. Η Μακάμπι, όμως, κι αυτή είχε απαντήσεις και με τρεις βολές του Ντι Μπαρτολομέο πέρασε μπροστά με 36-35.

Και έδωσε και συνέχεια με τον Μπράουν να ανεβάζει ταχύτητα και το ημίχρονο να κλείνει με 43-36.

Η Μακάμπι μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να πάει την διαφορά ακόμη και στους 13 πόντους (55-42). Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίρνει τα επιθετικά ριμπάουντ αλλά δεν μπορούσε να τα εξαργυρώσει. Μέχρι που πάτησαν παρκέ ο Κώστας Αντετοκούνμπο με τον Καλαϊτζάκη. Οι δύο τους βοήθησαν πολύ με το δυναμικό τους παιχνίδι και σε συνδυασμό με την πολύ καλή παρουσία του Γκραντ έφεραν το 55-52. Λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου. Μία περίοδο, που τελείωσε με 62-59 με τρίποντο του Καλαϊτζάκη και προηγούμενη την Μακαμπι.

Ο Παναθηναϊκός μείωσε ακόμη πιο πολύ, σε 64-62, με τον Γκραντ, όμως, σε αυτό το σημείο να φορτώνεται με τέταρτο φάουλ και τον Ναν να είναι ήδη εκτός με πρόβλημα στον αγκώνα.

Κάτι, που αξιοποίησε η Μακάμπι και με ηγέτη τον Μπόλντγουϊν πέρασε μπροστά με 75-66.

Ο Καλαϊτζάκης, όμως, κάνοντας την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, επέμενε. Χωρίς, όμως, να μπορέσει να αλλάξει κάτι. Η Μακάμπι πήρε τη νίκη και ελπίζει ακόμη πιο πολύ πλέον για είσοδο στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κίνδυνος για τον ΠΑΟ αν έρθει μεταγραφή - Αλλάζει το πλάνο Αταμάν και... Μήτογλου ο Παπαπέτρου"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags