Facebook Pixel Έβγαλε τσαμπουκά στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός, απάντησαν οι... τελειωμένοι - Έφερε "δυναμίτη" ο Μπαρτζώκας!
Μπάσκετ
| 2024-01-25 23:55:00

Έβγαλε τσαμπουκά στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός, απάντησαν οι... τελειωμένοι - Έφερε "δυναμίτη" ο Μπαρτζώκας!

του Pick n' Scroll

Τα κέρδη από την ήττα και η σημαντική μεταγραφή, που έρχεται άμεσα στο ΣΕΦ για να δώσει στους Πειραιώτες αυτό που έλειπε από το ρόστερ. Πώς άλλαξε η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, η "Βασίλισσα" που δεν συγχωρεί και η δύσκολη συνέχεια...

Ο Ολυμπιακός ήταν ανταγωνιστικός για περίπου ένα ημίχρονο, το δεύτερο, και με αυτό το δεδομένο δεν θα μπορούσε να έχει ουσιαστική τύχη στη Μαδρίτη. Η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, η Ρεάλ, νίκησε με 90-85 και πέρασε μία ακόμη μέρα στην δουλειά, αφού την πρώτη θέση στη κανονική περίοδο δεν την χάνει. Ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το σε βάρος του 52-30, στο δεύτερο ημίχρονο πλησίασε και στους 3 πόντους, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω, παρότι έκανε τιτάνια προσπάθεια.

Το μυαλό του την ίδια ώρα ήταν και είναι στους Φαλ και Μιλουτίνοφ, αλλά και στον δυναμίτη Μόουζες Ράιτ, που είναι να πιάσει Λιμάνι. Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ είναι σπουδαίος στην επίθεση και θα ανεβάσει πολύ τους «ερυθρόλευκους». Οι τελευταίοι, πάντως, κρατάνε από το ματς της Ισπανίας την καλύτερη φετινή παρουσία του Σίκμα και το εντυπωσιακό ανέβασμα του Παπανικολάου, που είχε 25 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός ήξερε εκ των προτέρων ότι έχει πολύ δύσκολη αποστολή στη Μαδρίτη. Ούτως ή άλλως είναι καλύτερη ομάδα η Ρεάλ, συν τοις άλλοις οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν χωρίς ψηλούς, αφού Φαλ και Μιλουτίνοφ ήταν εκτός. Κάτι, που αξιοποίησε στο έπακρο η Ρεάλ, η οποία μπήκε στο παρκέ και έτρεχε όσο μπορούσε. Ο Καμπάτσο έδινε τον ρυθμό και οι συμπαίκτες του ακολουθούσαν με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να αντιδράσει. Ετσι λίγο πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το ταμπλό έγραψε 30-11.

Η δεύτερη περίοδος συνεχίστηκε όχι μόνο στον ίδιο ρυθμό αλλά σε ακόμη πιο έντονο. Οι Μαδριλένοι είχαν στήσει πάρτι και δεν έλεγαν να πατήσουν γκάζι. Ο Μούσα πήρε μπροστά κι αυτός και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να είναι πίσω με 22 πόντους (52-30).

Στην ανάπαυλα οι νταμπλούχοι είπαν ότι θα πρέπει να παίξουν πιο δυναμικά και αυτό έγινε. Η Ρεάλ άρχισε να...νοιώθει πλέον την ανάσα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, που πάλευε πλέον και λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου μείωσε σε 66-53. Με τον Σίκμα σε όλο αυτό το διάστημα να είναι θετικός.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού είχε και συνέχεια καθώς λίγο μετά το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου μείωσε σε 68-61. Η κλάση της Ρεάλ, όμως, δεν επέτρεψε περισσότερα πράγματα στον αντίπαλό της. Με τον Χεζόνια να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και να οδηγεί την ομάδα του στο 80-66. Ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε και πάλι και πλησίασε στο 82-78. Ο ΜακΚίσικ είχε την ευκαιρία να κάνει το 82-80, αλλά στο κάρφωμα, που επιχείρησε, βρήκε μπροστά του τον Πουαριέ και κάπου εκεί τελείωσε ουσιαστικά το ματς, αν και οι Πειραιώτες το πάλεψαν δυναμικά (μείωσαν και στους 3 πόντους) μέχρι να έρθει το 90-85.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαθμολογία Euroleague: Μέσα στην 4άδα αλλά με... παρέα ο ΠΑΟ - Στο όριο για Πλέι οφ ο Ολυμπιακός

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags