Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Σκόρερ και Pick and Roll ο Ράιτ - Η μεγάλη διαφορά με Μιλουτίνοφ, Φαλ - Απόφαση Αταμάν για Καλαϊτζάκη"
Μπάσκετ
| 2024-01-26 16:25:00

"Σκόρερ και Pick and Roll ο Ράιτ - Η μεγάλη διαφορά με Μιλουτίνοφ, Φαλ - Απόφαση Αταμάν για Καλαϊτζάκη"

του Γιώργου Κτενά

Γιατί ο Μπαρτζώκας επέλεξε τον σέντερ από την Τουρκία και γιατί ο Έλληνας άσος του Τριφυλλιού θα δει τον χρόνο του να περιορίζεται πολύ σύντομα, παρά το εξαιρετικό του παιχνίδι κόντρα στη Μακάμπι. Οι απαντήσεις στο Sportdog.gr...

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Μόουζες Ράιτ, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε ότι αυτός είναι ο ψηλός που μπορεί να του δώσει λύσεις στη θέση κάτω από τη ρακέτα, από τη στιγμή που οι Μιλουτίνοφ και Φαλ είναι εκτός λόγω τραυματισμών.

Ο 25χρονος άσος, με θητεία σε Αμερική και Κίνα, αλλά και στην Τουρκία από όπου τον "ψαρεψαν" οι Ερυθρόλευκοι, έρχεται με φόρα από το πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας και αναμένεται να πέσει άμεσα στα βαθιά.

Τι θα δώσει στον Ολυμπιακό, με ποιους θα συνυπάρξει στις 5άδες του κόουτς Μπαρτζώκα, ποιες αλλες περιπτώσεις είχαν ξεχωρίσει οι Πειραιώτες και πώς θα συνυπάρξει στην ομάδα όταν επιστρέψουν οι Μιλουτίνοφ και Φαλ;

"Για αυτό έψαξε για ψηλο στην Τουρκία ο Ολυμπιακός - Διαφορετικό σε σχέση με Φαλ και Μιλουτίνοφ - Ξέρει το πικ εν ρολ"

Το sportdog απευθύνθηκε στον Τόλη Κοτζια, δημοσιογράφο με πολλά χιλιόμετρα στα παρκέ, προκειμένου να σχολιάσει τις εξελίξεις.

"Πεδίο αναζήτησης του Ολυμπιακου ήταν το πρωτάθλημα της Τουρκίας, που έχει πολύ καλούς ψηλούς, αν και δεν θα μπορούσε να πάρει ψηλό επιπέδου Φαλ ή Μιλουτίνοφ. Αλλά μια ή δύο σκάλες κάτω. Ο Ολυμπιακός έψαξε για τον Βέρον Κάρεϊ της Καρσίγιακα, έψαξε δύο-τρία ακόμα ονόματα και τελικά πήρε τον Μόουσες Ράιτ", ανέφερε αρχικα ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Αθλητικός παίκτης, που στα 5 παιχνίδια που έπαιξε στην Τουρκία έκανε τρομερές εμφανίσεις. Πολύ καλός σκόρερ, ξέρει να βάζει την μπάλα στο καλάθι, ξέρει να παίξει το πικ εν ρολ, μπορεί από το 4 να ξεκινήσει φάση. Σε αντίθεση με Φαλ και Μιλουτίνοφ είναι κάτι διαφορικό γιατί είναι αθλητικός ψηλός, μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ από τη θέση 4 και να περάσει αντίπαλο, να σουτάρει την μπάλα. Έχει παίξει ΝΒΑ, Κίνα και στην Τουρκία έκανε σούπερ εμφανίσεις σε ομάδα που βγάζει παίκτες".

"Κοκαλάκι της νυχτερίδας ο προπονητής - Καίγεται τώρα ο Ολυμπιακός - Με αυτούς στην 5άδα ο Ράιτ"

Άρα δεν βρέθηκε τυχαια στην Μερκεζεφέντι;

"Η Μερκεζεφέντι έστειλε τον Ρογκαβοπουλο και τον Χάιντεγκερ στην Μπασκόνια, τον Ράιτ στον Ολυμπιακό, τον Λόμαζ στη Βιρτους Μπολόνια και τον Οτούρου στην Εφές που κάνει τρομερές εμφανίσεις. Ο προπονητής της ομάδας έχει το κοκαλάκι τής νυχτερίδας και βγάζει παίκτες στον αφρό".

Μπορεί να συνυπάρξει με Μιλουτίνφ και Φα, όταν επιστρέψουν όλοι;

"Με Φαλ και Μιλουτίοφ δεν ξέρω τι θα γίνει τότε, ο Ολυμπιακός καίγεται τώρα. Ο Μπαρτζώκας είπε για τον Φαλ ότι ελπίζει να γυρίσει σύντομα, αλλα μέχρι τότε είναι με Πετρούσεφ και Ράιτ. Μαζί και ο Σίκμα και ο Πίτερς, ίσως και ο Παπανικολάου στο 4. Με αυτους θα συνυπάρχει ο Ράιτ"

“Θα ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος του Καλαϊτζάκη όταν... “

Εξαιρετική εμφάνιση, με ουσία αλλά και απόδοση, έκανε στο Βελιγράδι εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, που έχει ενθουσιάσει άπαντες στην ομάδα παρά την ήττα.

Γιατί ο Έλληνας άσος έδωσε συνέχεια στην πολύ καλή εμφάνιση που είχε και στο ντέρμπι λίγες μέρες πριν με τον Ολυμπιακό, για τη Basket League, δίνοντας μια ακόμα λύση στα χέρια του Αταμάν.

Μάλιστα, το γεγονός ότι πιστώθηκε 17 πόντους αποδεικνύει ότι αν ο Τούρκος προπονητής τον εμπιστευτεί και του δώσει χρόνο στην 5άδα, μπορεί να είναι χρήσιμος και στις δύο πλευρές του παρκέ. 

Τόσο χρήσιμος που υπάρχουν ήδη φωνές για τον αυξημένο ρόλο που μπορεί να έχει στον Παναθηναϊκό, καθώς μπορεί να ισχυροποιήσει τη θέση 3 και με αυτόν τον τρόπο να ανεβουν όλοι, κατά συνθήκη, μισή θέση για να βρεθούν λύσεις κάτω από το καλάθι: 4άρι, σε κάποιες στιγμές του ματς ο Παπαπέτρου και, κατ' επέκταση, 5άρι ο Μήτογλου.

"Αυτο ξέρει για την καριέρα στον Παναθηναϊκό ο Καλαϊτζάκης - Καλό εργαλείο, έτσι θα ανεβάσει τις μετοχές”

Το sportdog επικοινώνησε με τον Τόλη Κοτζιά, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ όλων των ελληνικών ομάδων (και όχι μόνο!), προκειμένου να σχολιάσει την αγωνιστική άνοδο του Π. Καλαϊτζάκη αλλά και ποιες αλλαγές μπορεί να φέρει αυτή η άνοδος στο Τριφύλλι.

"Ο Καλαϊτζάκης είναι παίκτης 24 στα 25, πλέον δεν είναι πιτσιρικάς, και ξέρει ότι πρέπει να ξεκινάει από την άμυνα την προσπάθειά του - Αυτό έκανε και στο ματς με τον Ολυμπιακό. Έχει μεγάλο κορμί, εναντίον της Μακάμπι έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του και κράτησε τον Παναθηναϊκό μέσα στο παιχνίδι για ένα διάστημα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος

Τι περισσότερο μπορούμε να δούμε από εκείνον στον Παναθηναϊκό;

"Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, που ήταν συμπαίκτης του στο Χολαργό, μου έλεγε εδώ και χρόνια ότι θα πάει μπροστά αυτό το παιδί. Και όντως εξελίσσεται, αλλά ένας παίκτης πρέπει να ξέρει πού είναι τα κυβικά του. Ο Καλαϊτζάκης μπορεί να γίνει πολύ καλό εργαλείο για Παναθηναϊκό και εθνική ομάδα, αρκεί να είναι στρωμένος, να ξεκινάει από αμυνα, να δουλευει όσο μπορεί περισσότερο κάθε μέρα στο σουτ. Σε μια ελληνική πραγματικότητα που δεν έχει πολλούς παίκτες, ο Καλαϊτζάκης με τα προσοντα που έχει αν δουλεύει όλο και περισσότερο και έχει συγκέντρωση, μπορεί να ανεβάσει τις μετοχές του".

Μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη θέση 3;

"Έχει δείξει στον Αταμάν ότι αξίζει της εμπιστοσύνης του. Αλλά ο Παπαπέτρου δεν είναι ακόμα έτοιμος, ο Γκριγκόνις δεν θα παίζει άσχημα όπως με τη Μακάμπι. Έλειπαν και γκαρντ στο Βελιγράδι, όταν θα έχει τα 4 combo μέσα θα ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος του Καλαϊτζάκη και του κάθε Καλαϊτζάκη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο προπονητής του Ράιτ τον παρουσιάζει: "Πήρε... Σενγκέλια ο Ολυμπιακός - Δεν είναι Φαλ, ούτε 5 ούτε 4"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags